BH Core Carbon, een actieradius tot 220km voor onbeperkte fietsen

Het Unlimited Cycling-concept waaronder de BH Core collectie werd ontworpen krijgt een nieuwe dimensie. Naast zijn indrukwekkende level van integratie, zijn bouwkwaliteit die vergelijkbaar is met high-end racefietsen, en zijn ware fiets gevoel, is het nu mogelijk om een actieradius tot 220km te bereiken. Een lichtgewichte elektrische fiets die niets offert, zodat je fietsen kunt blijven ervaren zoals je het altijd hebt gedaan.

De BH Core-collectie werd vorige seizoen gelanceerd en heeft de lat hoger gelegd voor het lichtgewicht elektrische fietsensegment. Het werd gelanceerd met de duidelijke doelstelling je hetzelfde gevoel te bieden als traditionele racefietsen, met de toegevoegde boost van een e-bike. Zijn opvallende kenmerken omvatten gewicht, vanaf slechts 12,6kg, een carbon frame met dezelfde technologie als de onlangs gelanceerd BH RS1 en een actieradius tot 220km.  

Extra XPro batterij, meer “Unlimited cycling” dan ooit tevoren 

Binnen de BH Core bevindt zich een 540Wh batterij met een ongekend integratieniveau. Door zo’n hoge energiedichtheid te bereiken (234 Wh/kg) was het mogelijk om de batterij in een kleine ruimte te knijpen. Een sleutelfactor is het uiterlijk, vergelijkbaar met dat van de RS1. Deze biedt een bereik van 165km.

Maar je kunt nog verder gaan dan dat. De extra XPro batterij voegt een bijkomende 180Wh toe, zodat de totale opslag 720Wh bereikt en de actieradius tot 220km verhoogt. Dit wordt bereikt door een flesvormige batterij met een Plug & Ride aansluiting. Je hoeft niks te verbinden, voeg de batterij in de bidonhouder en de Core is klaar om te gaan. Wanneer je deze extra accu niet gebruikt, wordt het een standaard bidonhouder waarin je een gewone fles zonder probleem kunt plaatsen. 

2ESMAG motor, de sleutel om een waar fiets gevoel te bieden

BH’s 2ESMAG motor is een essentiële deel van de BH Core rijervaring. De motor is extreem licht met slechts 2,2kg, 300 gram lichter dan zijn voorganger, met name dankzij het gebruik van magnesium. Krachtig, met een koppel tot 65Nm. En compact, wat BH toelaat om een lage Q-factor van 163mm te bereiken. Dit is dus heel vergelijkbaar met wat je op een traditionele racefiets terugvindt. De motor is stil en de plaatsing in het midden helpt om stabiliteit te verhogen en uitstekende wendbaarheid te houden. BH heeft ook een laag niveau van interne wrijving bereikt, wat met name belangrijk is voor een elektrische racefiets. 

Core Heart display, Core app en Garmin-verbinding

Het display op de BH Core is minimalistisch en volledig in de aero stuurpen geïntegreerd. Zijn knop laat de rijder toe om tussen vier ondersteuningsmodi te schakelen en zijn gekleurde LED-lichten tonen het batterijlaadniveau en de motorstand waarin je rijdt. Bovendien kan je met de Core app en via je smartphone de kracht- en acceleratieparameters aanpassen. Bovendien is het mogelijk om een geïntegreerde Core ANT+ receiver toe te voegen, die een verbinding met een Garmin-toestel mogelijk maakt. Deze combinatie zorgt ervoor dat je alle nodige informatie die je nodig hebt tijdens het rijden te verkrijgen. Zoals het batterijpercentage, cadans, ondersteuningsniveau en bereik. 

Aerodynamisch, lichtgewicht en naadloze integratie

De BH Core geniet van al de technologie ontworpen voor fietsen die gebruikt worden door BH-ploegen en fietsers om tijdens de zwaarste races te strijden. Hetzelfde Toray carbon en hetzelfde HCIM-productieproces om een frame en vork op te leveren die samen slechts 1.370 gram wegen. BH heeft ook speciaal aandacht besteedt aan aerodynamica. Alles wat het fietsmerk geleerd heeft met de Kamm Tail-buizen van de RS1 is ook toegepast aan de BH Core.

Integratie is een ander sterke punt van deze strakke BH Core. Geen enkele zichtbare kabel, aangezien deze via het ACR-systeem door de stuur intern geleidt worden. Het biedt een nieuwe zadelpenklem met een verborgen dubbelschroef en steekassen met een hendel die in de as glijdt om een extreem clean uiterlijk aan te bieden, waardoor het stoere racefiets-uiterlijk versterkt wordt. 

5 standaardkleuren en 32.000 mogelijkheden voor personalisatie

De BH Core is verkrijgbaar in vijf verschillende kleurenafwerkingen en het werd aan de BH Unique programma toegevoegd. Dit betekent dat jij het uiterlijk van de e-racer volledig kunt personaliseren met 32.000 verschillende kleurencombinaties door gebruik te maken van een eenvoudige online configurator.

De BH Core Carbon collectie bevat vijf modellen: twee die voor gravel werden ontworpen en drie voor wielrennen. Prijzen beginnen bij €5.499.

Voor meer informatie over de BH Core Carbon klik je hier!


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van