28-12-2020 - Mountainbiken, Nieuws

BH’s nieuwe FIT-systeem: altijd het nodige gereedschap bij je

Het FIT-systeem laat je toe om alles mee te nemen wat je nodig hebt om de meest voorkomende problemen onderweg op te lossen, volledig verborgen in de stuurbuis. 

BH FIT-Systeem

Integratie is één van de belangrijkste kenmerken geworden van nieuwe producten, gelanceerd door BH. Fietsen met een allesomvattend design, met meer en meer elementen die deel worden van het frame. BH is een stap verder gegaan om externe onderdelen in de fiets te integreren. FIT, afgekort als Fast Intervention Tool, is de perfecte oplossing om te verzekeren dat je altijd alle benodigde gereedschappen bij je hebt. Zo kan je de meest voorkomende MTB problemen onderweg oplossen. Het is niet meer nodig om gereedschap mee te nemen in de achterzak en er is geen risico meer dat je het gereedschap thuis vergeten bent mee te nemen.

BH FIT-Systeem

Uiterlijk en functionaliteit zijn samengevoegd, waardoor het FIT-systeem een toegevoegde waarde biedt en ook nog eens in het design is verwerkt. Allereerst heeft BH ervoor gezorgd dat de tool compact is en een cilindrische vorm heeft. Verder is er een stem-systeem ontwikkeld, dat gepatenteerd is door BH. Dit systeem is ook compatibel met de rest van de fietsen. Het zorgt ervoor dat de stuurbuis leeg is, waardoor de ruimte die ontstaat gebruikt kan worden. Het is een eenvoudige maar ook vindingrijke manier om de tools te verbergen.

Het FIT-systeem bevat 7 essentiële gereedschappen, zoals bijvoorbeeld een houder voor sluitschakels en een houder voor CO2-patronen. Dit is allemaal verwerkt in de stuurbuis.

BH FIT-Systeem

De beschikbare gereedschappen zijn: 2.5mm, 3mm, 4mm, 5mm en 6mm inbus. Een T25 torx bit en een kettingpons. Gereedschap dat je normaalgesproken nodig hebt om de meest voorkomende problemen op te lossen. Dankzij het ontwerp is het FIT-systeem eenvoudig te installeren en te gebruiken. Er is geen extra gereedschap vereist voor de montage. De tool is veilig verborgen zodat je het niet kunt kwijtraken. 

Voor meer informatie kan je terecht op de website van BH Bikes.

 van