01-11-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Bontrager komt met een nieuwe Circuit WaveCel fietshelm

Bontrager introduceert zijn nieuwe Circuit WaveCel fietshelm met een aerodynamisch profiel. De helm is deels gemaakt van gerecyclede materialen en is de meest veelzijdige helm voor fietsers in de Bontrager-collectie.

De Circuit WaveCel heeft opvallende kenmerken, een uiterst comfortabele pasvorm en een vijfsterren-beoordeling van het onafhankelijke Virginia Tech testcentrum. Deze helm voelt zich thuis op de weg en in het bos. Voor de fietser die op zoek is naar een allround helm, is de Circuit WaveCel een uitkomst.

WaveCel

De nieuwe Circuit is voorzien van WaveCel-technologie. WaveCel is een comprimeerbare celstructuur aan de binnenzijde van deze Bontrager-helm. Het is ontworpen voor een effectievere bescherming tegen hoofdletsel bij bepaalde fietsongevallen in vergelijking met traditionele EPS-schuimhelmen.

Om de impact op het milieu te verkleinen, produceert Bontrager de nieuwe Circuit WaveCel helm met 50% gerecycled EPS-schuim.

Blendr mount

De Circuit WaveCel heeft een geïntegreerde magnetische Blendr-houder voor de bevestiging van een GoPro of Bontrager dagrijverlichting. De magnetische houder maakt montage van de accessoires erg eenvoudig, het blijft stevig zitten tijdens ruige of snelle ritten en de losbreekkracht is getest zodat accessoires bij een crash geen letsel veroorzaken.

BOA®

De Circuit WaveCel heeft een BOA®-microverstelsysteem waardoor rijders zelf gemakkelijk hun pasvorm kunnen optimaliseren. De nieuwe FlatStraps met semi-gefixeerde riemverdelers bieden ruime verstelmogelijkheden voor een comfortabele en veilige positionering van de helmriempjes onder de kin. Daarnaast zorgen de vochtafvoerende paddings voor een zachte hoofdbescherming. De paddings kunnen eenvoudig worden verwijderd en gewassen worden zodat je helm lekker fris blijft.

Een Bontrager Circuit fietshelm kun je kopen in vijf kleuren: zwart, rood, blauw, wit en geel. De adviesverkoopprijs is 149.99 euro.

De Bontrager Circuit WaveCel fietshelm is nu beschikbaar op trek.com.

 van