03-09-2014 - Kitesurfen, Nieuws

Boot Düsseldorf is terug!

Van 20 tot en met 28 januari 2018 draait op Boot Düsseldorf alles weer om het motto ‘360° watersport beleven’. In de nieuw gebruikte hal 8A presenteren de grote (kite)surf producenten alles wat het surfershart begeert. 

Naast de trouwe producenten van boot, waaronder Starboard, Severne, BIC, Gun Sails en Mistral zijn ook de overige zwaargewichten van de branche aanwezig. Zo hebben tot nu toe North, ION, Fanatic Patrik, Nove Nove en ook Naish bevestigd te zullen deelnemen. Voor het eerst zal het gehele trendsport-segment, dus zowel advies als handel, in de grote hal 8a, direct bij Ingang Noord, worden ondergebracht. Het waterbekken zal daardoor met 15 meter worden verlengd en ook de staande golf ‘THE WAVE’ kon verder worden geoptimaliseerd. De highlights van dit jaar zijn: de eerste indoor tow-in windsurfshow ter wereld, golfsurfen op THE WAVE voor bezoekers en de Boot Düsseldorf SUP Wave Masters op THE WAVE voor professionals. Er zullen veel programmaonderdelen rond het thema foiling worden aangeboden, de nieuwste trend binnen het windsurfen. Ook zal er een gewaagd experiment in het waterbekken worden uitgevoerd. Laat u verrassen!

Sterren en experts
Ook dit jaar komt de gehele surf-scene op Boot Düsseldorf bijeen. Bekende gezichten als Björn Flessner, Vincent Langer en Sonni Hörnscheid zullen op het podium de microfoon ter hand nemen. De productmanagers van de aanwezige producenten en de experts van de Verband Deutscher Wassersportschulen e.V. (VDWS) zullen de nieuwste trends binnen de windsurfsport presenteren. Surfscholen en watersport-trekplaatsen zullen tijdens boeiende lezingen het verlangen naar nieuwe en bekende reisbestemmingen aanwakkeren. Deze reizen kunnen op Boot overigens direct worden geboekt. Tevens is er de mogelijkheid om met de medewerkers van de betreffende trekplaatsen te bespreken welke boards men er tijdens de vakantie kan gebruiken. 

VDWS wederom present met kite- en windsurfsimulator
De Verband Deutscher Wassersportschulen e.V. stelt ook dit jaar de kite- en windsurfsimulator voor bezoekers vanaf 14 jaar beschikbaar. Je kunt er uitleg krijgen over deze power-activiteiten en zelf ervaren hoe het is om, gedragen door een kite, te kunnen springen. .

Koopjesjagers: opgelet!
In hal 8A bieden talloze shops tegen aantrekkelijke prijzen spullen van het afgelopen seizoen aan. Het is ook de moeite waard om in hal 12 rond te struinen, daar is in de Beach Life Zone geschikte kleding voor je volgende surftrip te vinden is.

Chille beats en lekkere drankjes
Dagelijks wordt vanaf 17.00 uur het volume van de muziek in de hal opgevoerd en zullen de talrijke lounge-hoeken goed bezet zijn. Het devies luidt dan: lekker met een cocktail in de hand in een strandstoel neerploffen en ontspannen.

Zelf een nat pak halen
Ben je op zoek naar nog meer actie dan peddelen of wakeboarden in het waterbekken? Toon dan je surfkunsten op de golf! De golf zal tijdens boot Düsseldorf 2018 wederom op twee hoogtes verstelbaar zijn. Voor beginners is er een rustige variant en voor gevorderden zal de golf tot 1,50 meter hoog en een stuk krachtiger zijn.

Het afgelopen jaar hebben rond de 1.500 bezoekers onder vakkundige leiding zich op de door citywave® geconstrueerde golf gewaagd. Vanaf december 2017 kunnen bezoekers weer aanmelden voor een slot. Meer informatie is op www.thewave.boot.de te vinden. Voor de activiteiten in het waterbekken is vooraf aanmelden niet nodig.

Hier nogmaals de belangrijkste feiten in één oogopslag:

 • Boot Düsseldorf vindt van 20 tot en met 28 januari 2018 dagelijks van 10 tot 18 uur plaats.
 • Bijna 13.000 vierkante meter boardsport om van te genieten en zelf uit te proberen in de nieuw toegevoegde hal 8A, direct bij Ingang Noord.
 • Een 1.400 vierkante meter groot waterbekken met een hogere kabelbaan voor wakeboarders, en daardoor met nog meer actie.
 • THE WAVE – de echte deepwater wave, om zelf te surfen of te genieten, door de makers van de citywave®.
 • De tow-in windsurfing-show-première.
 • De grote producenten zijn ter plekke om over de gedeelde passie te praten en informatie te verstrekken.
 • De sterren en experts van alle trendsporten doorlopend op het podium bij het waterbekken.
 • Surfreizen direct op de beurs boeken.
 • Talloze shops voor koopjesjagers in hal 8A en hal 12.
 • Chille ambiance, vermaak, actie en ontspannen mensen.
 • De boot-tickets kunnen worden gebruikt voor gratis vervoer naar en van de beurs met de openbaar vervoersmiddelen van de Verkehrsverbund Rhein Ruhr.
 • Ticketprijzen en online tickets vanaf eind oktober 2017 op boot.de.

Overigens: voor alle bezoekers die met een eigen camper of kampeerbusje komen, is de P1-parkeerplaats bij het Caravan-Center het juiste adres: stroom, water en afvalverwerking zijn hier geen probleem en de weg van het bed naar een board is een afstand van niets.


Meer informatie over Boot 2018 is te vinden op de site van Boot.

 van