06-10-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Brooks lanceert het nieuwe C67 zadel en handvatten voor alledaags gebruik

Brooks England, voegt de C67 toe aan het stijlvolle Cambium-assortiment van waterbestendige natuurrubberen zadels. Het zadel is ontworpen voor woon-werkverkeer, met functies die speciaal geschikt zijn voor de moderne e-bike, bakfiets en andere rechtopstaande, stadsfietsen.

Brooks England C67

Gegarandeerd comfort, controle en flexibiliteit

Met de Cambium C67 is comfort gegarandeerd door twee sleutelelementen: Ten eerste zorgt de elastische natuurrubberen bovenzijde dat schokken en stoten worden geabsorbeerd. Ten tweede zorgt de speciale gebogen vorm van de bovenkant en de zadelneus voor stabiliteit tijdens de rit.

Er is speciale aandacht besteed aan de veiligheid, de functie en het comfort voor e-Bike berijders dankzij de flexibele bovenzijde, die een natuurlijk verhoogd achtervlak biedt voor controle tijdens het duwen op de pedalen en het voorkomen van achteruit glijden. De gebogen neus zorgt ook voor meer stabiliteit tijdens het versnellen.

De flexibiliteit van het rubber wordt verhoogt door de innovatieve waaierstructuur van glasvelzenylon, tegelijkertijd voegt het ook extra weerstand tegen stress en trillingen toe voor een lange levensduur. De C67 is zo ontworpen, dat je zelfs zware e-bikes en bakfietsen eenvoudig bij de achterkant van het zadel optilt.

Brooks England C67

Duurzaam, onderhoudsvrij en waterdicht

Zoals alle Cambium-zadels is de C67 gemaakt van gevulkaniseerd natuurrubber dat zacht buigt en meebeweegt met de fietser voor een onmiddellijk en langdurig comfort. Dit zonder dat je het zadel hoeft in te rijden, zoals bij de lederen Brooks zadels. Duurzaam, onderhoudsvrij en waterdicht, de C67 is het hele jaar door perfect geschikt voor ruw gebruik in de stad – mede dankzij de nylon stof boven op het zadel voor weer- en slijtvastheid.

Handvatten

Om de beleving van comfort compleet te maken, heeft Brooks ook nieuwe ergonomische handvatten die perfect passen bij de zadels van de Cambium-serie, met name in de staande positie of schuine rijpositie. Deze duurzame en waterdichte rubberen handvatten zijn ergonomisch gevormd, de druk wordt over een groter deel van de hand verdeeld en biedt verschillende comfortabele positioneringsmogelijkheden. Tot slot halen de aluminium stuureindpluggen hun inspiratie uit de iconische Brooks klinknagelvorm, voor een veilige en stijlvolleplug.

Brooks England C67

Voor meer informatie over de nieuwe C67 producten kan je een bezoek brengen aan de website van Brooks England.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van