07-09-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Brunotti hoofdsponsor van WKL op Texel

Brunotti heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de WKL Kiteboarding World Cup die van 18 tot en met 24 september plaatsvindt op Texel. Het Nederlandse all boardsport- en lifestylemerk wordt tevens naamgever van het internationale sportevent dat hierna officieel 2017 Texel Brunotti Kiteboarding World Cup heet. Brunotti is al sponsor van een aantal kiteboarders in de wereldtop, waaronder de Nederlandse voormalig wereldkampioen Youri Zoon en Annelous Lammerts.

Foto’s: Aangeleverd (WKL) & Brunotti

WKL Brunotti

De World Kiteboarding League en Brunotti Europa hebben elkaar gevonden als innovators en trendsetters in de water boards sporten. ‘Brunotti is trots en grijpt deze kans de World Kiteboarding League te mogen ondersteunen met beide handen aan. Als Nederlands merk voelen we ook een verplichting naar deze prachtige sport’, licht Casper Bleijenberg, manager Brunotti Boards toe. ‘Het is fantastisch dat we nu op dit platform het grote publiek kunnen laten zien wat een geweldige sport kiteboarden is.’

‘Bovendien’, vervolgt Marketing & PR manager Hanna Verweij van Brunotti Europe, ‘geven onze riders Youri Zoon en Liam Whaley, de huidige nummer een in het wereldbekerklassement, op Texel acte de présence bij de mannen en Annelous Lammerts en Rita Arnaus bij de vrouwen. Dit voelt voor Brunotti als een thuiswedstrijd en daar zijn we graag nauw bij betrokken.’

WKL Brunotti

Het deelnemersveld op de 2017 Texel Brunotti Kiteboarding World Cup telt maar liefst zeven Nederlandse riders in het topsegment, de Freestyle Elite League. Dit zijn naast Youri Zoon en Annelous Lammerts (vierde in het klassement), ook Annabel van Westerop (momenteel tweede in het klassement), Rens van der Schoot, Vera Klabbers, Sander Bos en Isabeau Galiart. In totaal doen op Texel 75 ‘riders’ uit 19 landen mee.

Het belooft een fantastisch spektakel te worden, en met de sound van Sublime FM DJ’s is het event compleet. Naast de wedstrijden zijn er van verschillende grote merken, waaronder natuurlijk Brunotti, materialen te testen.

Voor kaarten en voor meer informatie over het Brunotti wereldkampioenschap op het waddeneiland check je deze website.

Lees hier het artikel over de Nederlanders die een wild card hebben mogen ontvangen voor de Brunotti WKL op Texel.

 van