12-12-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Buit van de week: Amacx isotone sportdrink

Het lichaam bestaat voor 60% uit water. Dus goed hydrateren van het lichaam is erg belangrijk tijdens een fietsrit. Vochtverlies van een paar procent kan al een behoorlijke negatieve invloed hebben op prestaties. Door te veel vochtverlies wordt het bloed dikker waardoor het hart harder moet werken om de bloeddruk op peil te houden. Tevens kan vochtverlies leiden tot spierkrampen, vermoeidheid en zelfs maag-darmklachten. Langdurig vochttekort kan zelfs tot leverfalen leiden.

wielrenblad_buit_van_de_week_amacx_isotone_sportdrank_5

Goed en genoeg drinken is bij veel wielrenners nog wel eens een issue. Vaak wordt het gewoonweg vergeten, regelmatig zien we renners na lange ritten met een half gevulde bidon terugkomen. Maar ‘goed’ drinken is belangrijk. Echt! Gebruik een sportdrink. Een isotone sportdrink zorgt er namelijk voor dat tijdens ritjes razendsnel het verbruikte vocht, energie en de electrolyten worden aangevuld. Dit helpt je om optimaal te kunnen blijven presteren.

wielrenblad_buit_van_de_week_amacx_isotone_sportdrank_7

Wij gingen op pad met de Isotonic Sportdrink’ van het merk Amacx. Een 2 in 1 sportdrink, die je als dorstlesser maar ook als energy sportdrink kan gebruiken. Onze pot is gevuld met de smaak “orange”  en de bijna twee kilo poeder waarmee de pot gevuld is, is goed voor 80 bidons met dorstlesser of 50 bidons gevuld met sportdrank. Wij hebben deze pot van Amacx voornamelijk gebruik als sportdrank. Bijna elke bidon werd voorzien van 2.5 maatlepel (wordt bijgeleverd) met poeder. Dit geeft een gevulde bidon met 150 kcal. aan energie.

wielrenblad_buit_van_de_week_amacx_isotone_sportdrank_8

Wat opviel is dat het gemixte drankje heerlijk makkelijk wegdrinkt, daar waar sommige andere sportdranken een wat stroperig gevoel in de keel achterlaten. De smaak is echt super, maar dat komt waarschijnlijk door dat er geen kleurstoffen zijn toegevoegd. De mix van electrolyten, koolhydraten, dextrine met fructose doen tijdens de mooie lange ritten die we hebben gereden, waar ze voor zijn. Wij zijn fan!!

Waarom de Amacx Isotonic Sportdrink:

  • 2 in 1 sportdrink
  • te doseren als dortslesser
  • te doseren als energy sportdrank
  • een heldere sportdrink zonder kleurstoffen
  • heerlijke fruitsmaak
  • geen darmklachten
  • makkelijk te verwerken (drinken)
  • De prijs: het is niet duur!

De leverancier van Amacx zijn de mensen van Duursport.nl en zij hebben een volledig pakket met Amacx producten in het assortiment, welke binnen 24 uur bij jou in huis kunnen zijn. Het pakket bestaat uit een heel arsenaal aan producten, van glutamineproducten tot de Recovery Pancakes die wij in een eerdere ‘Buit van de week’ hebben beschreven.

(actie)Prijs: Amacx Isotone Sportdrink Orange 1920 gram: € 24,95
Meer informatie: www.duursport.nl/amacx/isotonic-sportdrink

En check vooral ook de ‘decemberknaller’ met de lemon smaak!  www.duursport.nl/duursport-nl/isotonic-sportdrink-2-0-kg-2816

wielrenblad_buit_van_de_week_amacx_isotone_sportdrank_3

 van