19-08-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Cabrinha Spade 2020 – Review

Pete Cabrinha is sinds de jaren tachtig als surfer een icoon en in dit millennium de man achter Cabrinha Kiteboarding. Pete heeft hoogstpersoonlijk de Cabrinha Spade ontworpen voor de moderne surfer die rail to rail surfen graag combineert met aerials. Als een veelzijdig performance surfboard bevindt de Spade zich qua ontwerp tussen de Cabrinha Cutlass (meer surf-outline) en de Cabrinha X:Breed (rechtere freestyle-outline). 

De Cabrinha Spade heeft een bredere en rondere outline dan zijn eerder genoemde broertjes. Hij is met name wat breder bij de voorste voet zodat hij stabiel aanvoelt. Deze breedte zorgt er ook voor dat ie vroeg planeert. In heftige chop en harde wind word ie op hoge snelheid wel iets nerveus. De Spade heeft een scherpe neus in tegenstelling tot de meer vierkante neuzen wat je tegenwoordig vaak ziet. Ideaal voor de surfer die een board met meer een traditionele surf-outline zoekt en graag op de achterste voet surft. 

Ideaal bij kleine tot middelhoge golven

Door deze puntige neus en de ronde outline kun je de Cabrinha Spade kort draaien in de pocket van de golf en ook bij off the lips zit de neus niet in de weg. De Spade is ideaal bij kleine tot middelhoge langzamere golven. Het board behoudt makkelijk z’n snelheid en de dunne smalle wingtail geeft dan goede grip. In echt hoge snelle golven met lange snelle bottom turns dreigt ie wat weg te glijden. De combinatie van outline en de truster set-up van de Cabrinha Spade geeft ook een levendig gevoel, maar ook een makkelijke pop voor je aerials. 

Hybrid constructie

Het kenmerkende hoekige dek van de Cabrinha surfboards, de Step Rail genaamd, dit zorgt voor meer volume, terwijl de werkelijke rail van het board dunner is waardoor je nog kortere bochten kan maken. Alle surfboards van Cabrinha zijn gemaakt met een hybrid constructie dit is een sterke bamboe sandwichconstructie van onder hoge druk geperste bamboe en glasvezel. Dit komt de performance en duurzaamheid van het board ten goede. De plaatselijke extra verstevigingen beschermen je board tegen impact van landingen en crashes. De Cabrinha Spade heeft ook inserts voor het bevestigen van voetbanden. Omdat het board snel op gang komt en goed hoogte loopt leent zich uitstekend voor de Nederlandse branding.  

Cabrinha Spade 2020 - Review

De Cabrinha Spade komt inclusief een tailpad en drie RTM Hybrid Bamboo Soric-vinnen die ook deels uit bamboe bestaan voor een optimale twist. Overige accessoires zoals het deckpad en voetbanden kan je er los bij bestellen. 

Cabrinha Spade 2020 - Review

Eigenschappen Cabrinha Spade :

Cabrinha Spade 2020 - Review

Voor meer informatie over dit board kun je naar de website van Cabrinha gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.

Deze review van de ‘ Cabrinha Spade 2020 ‘ komt uit Access #1 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van