14-03-2024 - Kitesurfen, Nieuws

Big Air / KiteFoil Pro Josué San Ferreira sluit zich aan bij het North Pro Team


Foto: Kyle Cabano
Josué San Ferreira, ook wel bekend als ‘Baby Shark’, stijgt naar de top om zich bij het North International Team aan te sluiten. Een sleutelfiguur onder de jonge talenten van de sport, Josué maakt de sprong van Next Gen naar het International Team bij North na een jaar van epische prestaties, met name zijn optreden bij Red Bull King of the Air 2023.
Op slechts 17-jarige leeftijd heeft de Braziliaan uitgebreide skills, van Foil Freestyle tot Strapless Freestyle, met een natuurlijk talent voor Big Air. Hij maakt al naam met enkele van zijn beste resultaten, waaronder:

  • 1STE – 3e Editie Macapa Big Air, Brazilië
  • 5DE – GKA Big Air France Lords Of Tram, Frankrijk
  • 3DE – Big Air & 3DE Kitefoil – Kite Fest, Brazilië
  • 7DE – 2023 Red Bull King of the Air, Kaapstad


De passie van Josué voor kitesurfen ontstond al op jonge leeftijd, dankzij de invloed van zijn vader en een jeugd die hij doorbracht in en rond Prea, Brazilië. “Kitesurfen zit in mijn bloed. Het was er altijd, een deel van mijn thuis. Leren van mijn vader was ongelooflijk – hij was mijn eerste coach, mentor, en is waarom ik vlieg.”
Met consistente winden gedurende het grootste deel van het jaar was zijn progressie van enthousiaste beginner tot professional snel en gestaag. Op 8-jarige leeftijd testte hij al zijn grenzen met sprongen, en toen hij 14 werd, had hij de bijnaam ‘Baby Shark’ verdiend – een verwijzing naar de bijnaam van zijn vader, die bekend staat als de ‘Shark’.
“Sommige vrienden op een kitesurftrip zagen me mijn vader op het water imiteren en begonnen me Baby Shark te noemen. Het is een naam die past. Mijn vader leerde me hoe ik een goed persoon en kitesurfer kon zijn. Alles wat ik vandaag doe, is voor hem. Hij zei dat je op een dag deze persoon zou zijn, en dat ben ik nu aan het worden,” zegt Josué.
Josué balanceert een felle competitieve geest met de behoefte om plezier te hebben. Voor hem is kitesurfen meer dan een sport – het is een bron van geluk en vriendschap. Plekken als Tarifa, Guryu in Brazilië, en Mykonos behoren tot zijn favorieten. “Mijn ultieme doel is om meer wedstrijden te winnen – ik stop niet totdat ik win! Dat, en om te reizen met mijn familie – we hebben een droom om samen Europa te bezoeken.”
“Mijn favoriete ding aan kitesurfen is dat het me laat glimlachen. Het heeft me veel nieuwe vrienden gegeven. Het geeft me een sterk lichaam en een sterke geest.” Zijn reis neemt nu een spannende wending. Terwijl we uitkijken naar dit nieuwe hoofdstuk met Josué, is zijn band met North duidelijk.
“Ik herinner me nog toen ik voor het eerst een North-kite zag, ik vond alles er geweldig aan – de draai van de loop, de kleur. Ik voelde me ook erg op mijn gemak bij North, de mensen voelen als mijn familie.”
Josué’s Gear:
Orbit Pro Performance Big Air Kite
Navigator Pro Control System
Atmos Pro Carbon Big Air/Freeride TwinTip
Astra Big Air/Freeride TwinTip
Flex Pro Twintip Bindings

 van