02-06-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

North Atmos Hybrid- Review

De North Atmos Hybrid is de high performance freeride en big air twintip van North. In te zetten op vlak water, chop en in de golven. Er is ook nog een stijvere en lichtere carbon-versie van de Atmos. Wij gingen in de weer met de Hybrid.

North Atmos Hybrid- review

Om de Paulownia-houtkern zit een laag glasfiber met twee stroken carbon tape op de boven- en onderkant. Daaromheen zit een sterke en duurzame matte toplaag. De carbon tape geeft het board net even wat stijvere flex. Door de steprail is het board relatief dik (voor sterkte en stijfheid) maar heeft het toch dunne rails voor maximale grip. En dat is met name voelbaar bij het edgen voor een sprong. Je snijdt echt door het water en je kunt hard afzetten. De afzet valt makkelijk te controleren en de pop is goed. Landingen gaan soepel doordat er best wat rocker in de tips zitten. De channels in de tips geven niet alleen meer grip bij het springen, maar zorgen er (samen met de enkele concaaf in het midden) voor dat het water makkelijk wegstroomt bij landingen. Deze rocker in de tips maken ook het varen in de branding of ruw water aangenaam. Het board gaat daar makkelijk overheen zonder te happen. Dat is ook fijn als je aan het golfrijden bent.

North Atmos Hybrid- review

Test, snel en erg stabiel

De North Atmos Hybrid ligt niet super los op het water maar is snel en erg stabiel alsof ie op rails loopt. Daarnaast heb je veel controle en voelt je comfortabel. Door de medium rockerlijn kun je makkelijk hoogtelopen. De North Atmos Hybrid heeft ietsjes meer wind nodig om op gang te komen, maar je kunt dit ondervangen door een maatje groter te kiezen. Doordat het board in het bovenste gedeelte van z’n windbereik goed te controleren valt is dat geen probleem. Wat ook bijdraagt aan het comfort zijn de Flex-bindingen. Die zijn voor 2021 wat aangepast en zitten heerlijk.

De strap heeft geen naden aan de binnenkant en heeft twee banden voor een optimale pasvorm. De pad heeft drie verschillende dichtheden schuim zodat klappen op het water goed worden opgevangen. De pads zijn niet te zacht zodat het board minder direct wordt. De grabhandle is van hard kunststof met grip en pakt lekker vast. Aan de zijkant van het board zitten ook een grab rail zodat je ook het board daar kunt vastpakken. De North Atmos Hybrid heeft vier centimeter grote vinnen gemaakt van composiet. Handig is dat de schroeven van de vinnen, de bindingen en de grabhandle allemaal dezelfde PH3-kruiskopschroevendraaier nodig hebben. Lekker makkelijk.

North Atmos Hybrid- review
North Atmos Hybrid- review

Deze review over de ‘’North Atmos Hybrid” komt uit Access #1 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van