13-12-2023 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Kitetrip Packlist

Kites, board, bar, trapeze; check! Maar wat stop je nog meer in je boardbag? Een lijstje met onmisbare items op kitetrip. Van drybag tot paspoort: deze items mag je niet vergeten!

  1. Laten we beginnen met misschien wel de meest voor de hand liggende items: reisdocumenten. Inclusief je (kitesurf) verzekeringspapieren en eventuele IKO/VWDS registratie! Hiermee kun je gear huren op verschillende kitesurfspots.
  2. Zelfzorg-producten zoals eco-friendly zonnebrandcrème maar ook biologisch afbreekbare zeep en shampoo want dan kun je na je sessie lekker op het strand douchen! Vergeet ook je medicijnen niet en pak de ‘standaard quiver’ uit jouw badkamerkastje mee: paracetamol, norit en desinfectiemiddelen zoals betadine voor kleine snijwondjes aan je voeten bijvoorbeeld.
  3. Behalve zonnebrandcrème neem je natuurlijk ook een zonnebril en pet of bucket hat mee. Een extra paar sunnies in je boardbag stoppen is trouwens ook geen slecht idee: een petje of zonnebril blijft ‘s avonds soms zomaar per ongeluk achter in de beachbar.
  4. Veranderend weer, windchill die je niet moet onderschatten, de mogelijkheid tot het doen van hikes in de bergen… een goed windjack meenemen op kitetrip is altijd een goed idee.
  5. Zorg dat je niet met een lege telefoon, actioncam of laptop komt te zitten en neem stopcontact-adapters mee. Een stekkerdoosje of verlengsnoertje is ook handig.
  6. Stop je kites in kitesacks! Ditch die kiterugtassen en neem een kitecompressionbag mee om je kites in te vervoeren. Dit scheelt niet alleen ruimte maar ook een paar kostbare kilo’s in je boardbag. Liever geen (dure) compressionbag aanschaffen? Een Ikea-bag doet het ook altijd goed.
  7. Ben je gevoelig voor jetlags? Neem oordoppen en een slaapmasker mee. Ook slapen in de trein of vliegtuig wordt zo een stuk gemakkelijker en aangenamer.
  8. Een DrySack/Drybag is niet alleen handig om je spullen – zoals telefoon en sleutels, droog te houden. Maar het is ook een must voor items die zandvrij moeten blijven.
  9. De omkleed-robie of poncho blijft een absolute aanrader voor op jouw kitetravel packlist: altijd een handdoek om op het strand te zitten en daarnaast kun jij je na een kitesessie altijd beschut en lekker warm omkleden.
  10. Last but not least neem jij op kitetrip natuurlijk een kitegear-kit mee. Dit is een setje met alles wat je nodig hebt om het water op te kunnen (blijven) gaan: gereedschap (zoals een schroevendraaier), neopreenlijm en een reparatieset + bagage-/uitrusting stickers met je gegevens voor het geval er iets zoekraakt.

Kitetrip Packlist

Duurzamer op reis
Ga jij een bijdrage leveren aan de plastic soep? Een no-brainer: natuurlijk niet. Maar soms sta je op kitetrip in het buitenland nog voordat je het doorhebt, toch met dat wegwerp tasje of plastic rietje in je handen. Zorg dat je een reusable bag bij je hebt. Een kleine opvouwbare boodschappentas van parachutestof weegt niets, is gemakkelijk op te bergen en mee te nemen op kitevakantie. Een plastic tandenborstel kopen doe je waarschijnlijk niet, wanneer je de keuze hebt om een duurzamere variant te kopen. Op steeds meer plekken koop je een bamboe tandenborstel, ook in het buitenland. Behalve onnodige- of wegwerp plastic producten skippen, kun je ook overwegen om je garderobe te verduurzamen. Voor jouw kitetrip begin je bij je boardshort en bikini. Tegenwoordig bieden steeds meer merken swim- en surfwear aan, vervaardigd uit gerecyclede materialen.

Kitetrip Packlist

Dit artikel “Kitetrip Packlist” komt uit Access #3 van 2023. Kijk voor meer artikelen of voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines kop Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van