16-12-2016 - Snowboarden, Nieuws, Leesvoer

Camille Armand: over zijn homespot

Team rider van Protest “Camille Armand” heeft een korte film gemaakt over zijn favoriete spots om off-piste te boarden. Camille is een 24 jaar oude backcountry snowboarder (die ook van surfen houdt) uit Frankrijk en is deelnemer bij de Freeride World Tour 2017. Dit is wat Camille over zijn homespot zei:

“The valley of Chamonix is verreweg mijn favoriete gebied om te boarden. Natuurlijk heeft het gebied een prachtig uitzicht en mooie hellingen, maar boven alles is dit mijn thuis. Het uitzicht, de verse sneeuw zonder tracks, het geluid dat het board maakt door de sneeuw en de zon die het landschap nog witter doet lijken, het gevoel van surfen als je over de verse poeder board en alle andere kleine dingen die het off-piste boarden zo fantastisch maken. Zodra je eindelijk de spot hebt bereikt waar je de afdaling begint, dat is waar ik voor leef, zelfs de klim naar boven is het op dat moment helemaal waard.

Het gevoel van backcountry boarden is moeilijk te verwoorden, misschien is het nog wel het beste te omschrijven als een gevoel van vrijheid. Zodra je het prachtige landschap ziet terwijl je over een perfect tapijt van sneeuw scheurt geeft dit een perfect gevoel van vrijheid. Het is echt een adembenemend wanneer je op de l’Aiguille du midi staat en de zon ziet ondergaan.”

Check hier de short edit van Camille Armand

 

 van