31-01-2024 - Nieuws, Wielrenblad

Campagnolo Bora Ultra WTO en Bora WTO worden vernieuwd

Meer dan iconisch: het succesverhaal van de Bora-wielen krijgt een nieuw hoofdstuk. De wielen die al drie decennia geschiedenis schrijven in het professionele wielrennen, zijn nu nog lichter, presteren beter en hebben een strakker design. 

Campagnolo introduceert een evolutie binnen de Bora-familie,  die al zo’n 30 jaar symbool staat voor topkwaliteit. De vernieuwde Bora Ultra WTO en Bora WTO hebben een nieuw en verfijnd design dat verbeterde aerodynamische vormen combineert met superieure responsiviteit en een nog lichter gewicht. Dit alles gericht op het optimaliseren van prestaties.

Het kenmerkende aspect van deze wielen is natuurlijk het G3-spaakpatroon, dat resulteert in extreme stijfheid en het krachtverlies tussen de rijder en de fiets minimaliseert. Deze technologie zorgt voor een ultiem gevoel van controle en responsiviteit. De vernieuwde Bora’s hebben een interne velgbreedte van 23 millimeter en zijn dus geoptimaliseerd voor bredere banden. Deze bredere banden garanderen een breder contactoppervlak met de ondergrond, wat dan weer voordelig is voor de aerodynamica.

Maar wat de Bora-wielen vooral doet uitblinken, zijn hun aerodynamische eigenschappen! De integratie tussen de velg en de band zijn perfect op elkaar afgestemd om een druppelvormig profiel te vormen, wat een aerodynamische luchtstroom creëert. De weerstand bij tegenwind is 13% minder ten opzichte van het vorige model en daalt zelfs met 80% bij een zijwind van 15 graden. De nieuwe Bora’s zijn ook op dieet gestuurd, ze zijn 135 gram lichter dan het vorige model. Dit dankzij geavanceerde technologieën zoals de H.U.L.C. (Handmade Ultra-Light Carbon) molding, een methode waarbij er minder carbon nodig is om een sterke velg te maken. 

De twee beschikbare opties van de nieuwe Bora’s zijn: de Bora Ultra WTO en de Bora WTO. Het belangrijkste verschil tussen de wielen zit in de lagering; de Ultra WTO versie maakt gebruik van CULT (Ceramic Ultimate Level Technology) ceramische lagers, waar de standaard versie gebruik maakt van USB (Ultimate Smooth Bearings) ceramische lagers. Ook de voornaaf van de Ultra’s is gemaakt van carbon. Tenslotte zorgt de Aero Mo-Mag technologie er bij de Ultra WTO voor dat de nippels verborgen zijn, wat extra aerodynamisch voordeel oplevert. 

Beide modellen zijn uitsluitend verkrijgbaar in een schijfrem versie in drie verschillende maten: 35, 45 en 60 millimeter. De wielen zijn verkrijgbaar met N3W, HG11 en XDR body. De prijzen voor de Bora WTO wielen starten op €2.590,- en de Bora Ultra WTO bij €3.690,-.

Meer lezen over deze producten > Klik hier <


Wil jij abonnee worden van Wielrenblad, en ook op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent de fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Wielrenblad in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Of koop Wielrenblad in onze webshop.

 van