23-02-2024 - Nieuws, Wielrenblad

Campagnolo Ekar GT & Zonda GT gelanceerd

Avontuurlijke bikepacktochten, racen over grindpaden of een stukje over de weg, gravel biedt een veelzijdige ervaring in de moderne fietswereld. Campagnolo Ekar GT & Zonda GT, waarbij GT staat voor Gran Turismo, richten zich op de avontuurlijke fietser die “don’t hold back” als levensmotto heeft.

Ekar GT is ontworpen om veelzijdigheid te bieden aan alle fietsers. De 1×13 aandrijving, die zich de laatste jaren meer dan bewezen heeft een toegevoegde waarde te zijn, kan worden uitgerust met een breed aantal vertandingen. Er is keuze tussen vier verschillende cassettes; 9-36, 9-42, 10-44 en de nieuwe 10-48, in combinatie met een vijftal voorbladen met 44, 42, 40, 38 en 36 tanden. Dit wijde bereik aan mogelijkheden zorgt ervoor dat iedereen een verzet kan kiezen dat aansluit bij zijn of haar behoeftes.

Het nieuwe aluminium crankstel staat garant voor optimale krachtoverbrenging dankzij de Ultra-TorqueTM en ProTechTM technologieën. Bovendien kan het voorblad worden vervangen zonder dat het crankstel gedemonteerd hoeft te worden. De nieuwe achterderailleur, met clutch, is uitgerust met nieuwe derailleurwieltjes om te zorgen dat modder zich minder op kan hopen en eenvoudiger te
reinigen is.

De nieuwe Ekar GT-derailleur is compatibel met alle Ekar-cassettes. De nieuwe ergopowers vallen comfortabel in de hand. De positie van de rem- en schakelhendel kan ook worden aangepast aan verschillende handmaten. Uiteraard hebben alle materialen van de EKar GT groepset duurzaamheid en slijtvastheid als prioriteit, zoals je van Campagnolo kan verwachten. De volledige groepset weegt 2.700 gram en krijgt een extra vleugje stijl dankzij de nieuwe graphics.

“Gravel meets road” is het motto van de nieuwe Zonda GT wielen. Zonda GT is een veelzijdige wielset die perfect integreert met de nieuwe Ekar GT groepset, maar ook uitermate geschikt is voor gebruik op de weg. Met zijn kenmerkende G3-spaakpatroon in 8 groepen worden deze wielen alleen geproduceerd in een schijfremversie en wegen 1.690 gram. De wielen hebben een bredere velg van 23 millimeter intern en een velghoogte van 29 millimeter. Net als de vorige modellen Zonda zijn ze uitgerust met cup-conus lagering. Zonda GT is beschikbaar met Campagnolo N3W, XDR en HG11 cassettebody.

Campagnolo Ekar GT & Zonda GT onderscheiden zich door hun uitstekende elegantie en dit alles voor een prijs die het voor nog meer fietsers mogelijk maakt om in de wereld van Campagnolo te stappen. De adviesprijs voor de Zonda GT wielen is € 690,- en voor de Ekar GT groepset € 1.490,-. Voor meer informatie over de kun je terecht op de website van het Italiaanse merk.

 van