29-03-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Campagnolo: Shamal C17 alamunium wielset

Campagnolo brengt met de Shamal C17 een nieuwe wielset op de markt. De C17 kan toch wel worden beschouwd als een van de belangrijkste innovaties in de wielrennerij. Sinds het ontstaan van de set, ruim twintig jaar terug, is het de eerste wielset waarbij alle componenten specifiek als een complete unit zijn ontworpen om er zo zeker van te zijn dat de set optimaal presteert. Deze wielset wordt dan ook met regelmaat terug te vinden in de World Tour competities.

De wielsets van Campagnolo hebben verschillende technologische ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Een paar van deze ontwikkelingen worden hieronder weergegeven:

● Differentiated rim height
● G3™ Spoke pattern
● MoMag™ technology
● Oversized driveside flange
● USB ceramic bearings
● 2-Way Fit™ profile
● Oversize Aerodymic Aluminum spokes
● RDB™ – Rim Dynamic Balance …om een paar te noemen.

De nieuwste Shamal is ontstaan door middel van hard werken, langdurig onderzoek en vele testen. Je kan dus gerust zeggen dat vanaf het concept tot de uitvoering over alles is nagedacht. De nieuwe wielset voldoet aan de C17 standaard en sluit perfect aan bij de nieuwste trend om met grotere banden te rijden. Beschikbaar als clincher ter toevoeging voor de 2-Way Fit™ versie, was de Shamal speciaal gemaakt voor verbeterde compatibiliteit met de 25 en de 28mm. Deze nieuwe rim/band interface blijkt meer aerodynamisch te zijn wanneer je het vergelijkt met de C15. De nieuwe C17 zorgt volgens Campagnolo ervoor dat de renner meer grip op het wegdek verkrijgt in combinatie met verbeterd comfort tijdens het fietsen.

Campagnolo

Beide versies van de nieuwe Shamal Ultra C17 blijven gemaakt worden van carbon fiber in combinatie met USB lagers om het geheel zo efficiënt mogelijk te maken. De 16 aerodynamische geanodiseerde aluminium spaken in het voorwiel zijn radiaal geplaatst, terwijl de 21 spaken van het achterwiel in een Mega G3 patroon zijn gezet.

Voor meer informatie over de nieuwe wielset van Campagnolo bezoek je de website.

Voor meer nieuwtjes bekijk je onze Facebookpagina. Wil je nou altijd de leukste artikelen of meest uitdagende routes vier keer per jaar voorgeschoteld krijgen, abonneer dan op Wielrenblad en je hoeft het magazine alleen nog maar van je deurmat op te pakken. Of download het magazine online via onze Soul Kiosk App. Vind je een speciaal onderwerp uitermate interessant? Kijk dan in onze webshop en bestel je favoriete magazine geheel naar eigen keuze!

 van