21-01-2021 - Mountainbiken, Nieuws

Canadese XC ster Emily Batty tekent voor Canyon

Ze is pas 32 jaar oud, maar Canadese cross-country ster Emily Batty is één van de vooraanstaande namen in haar sport. Met de eerste plek in het Canadese nationale kampioenschap, tweemaal een derde plaats in de World Cup en twee bronzen plakken in het wereldkampioenschap heeft ze mooie titels op haar naam staan. Door haar werk voor haar eigen Emily Batty Project foundation, het steunen van jonge fietsers, heeft ze zichzelf ook als rolmodel kunnen bewijzen. Canyon voelt het als een eer om Emily te verwelkomen als nieuwste lid van de Canyon familie.

Emily zelf is klaar om haar carrière naar het volgende niveau te tillen als een Canyon rider: “Tijdens het vorige seizoen was alles onzeker, hierdoor wilde ik mijn mentale en fysieke conditie niet verspillen zonder dat ik wist dat de races door zouden gaan”, stelt Emily, “Ondanks dat mijn prestaties beter hadden kunnen zijn, begin ik 2021 feller, meer uitgerust en meer gemotiveerd dan de meeste van mijn concurrentie. En nu heb ik uitdagende doelen waar ik heel veel zin in heb: de Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen, en de World Cup. Dit jaar wil ik grootst uitpakken wat betreft mijn prestaties.”

“Emily is een fantastische toevoeging aan de Canyon familie, zowel haar skills op de fiets, als haar persoonlijkheid matchen perfect bij ons merk”, vertelt Canyon CEO Armin Landgraf met enthousiasme. “Ik ben ervan overtuigd dat, met haar ervaring, ze niet alleen zal presenteren vanaf het startschot van een race, maar ons ook zal voorzien van waardevolle feedback die we kunnen gebruiken in de verdere ontwikkeling van onze fietsen.” Emily deelt dit enthousiasme wat betreft haar rol bij Canyon: “Mijn nieuwe Canyon bikes zijn echt fantastisch. De Exceed en de Lux zijn perfect in balans van voren en achteren, ik kan flink aanzetten zonder grip te verliezen. Canyon vraagt nu al om mijn feedback, ik heb het gevoel dat ik eindelijk een stem heb en invloed kan uitoefenen op het ontwikkelingsproces van de producten.” Emily is al helemaal up to speed met haar nieuwe Canyon fietsen, ze haalt het maximale uit de karakters van de Lux en de Exceed: “De meeste fietsproducenten kiezen voor meer slack in het balhoofd, een langere bovenbuis en een kostere achterdriehoek om de vraag vanuit de XC-markt te beantwoorden, maar zo simpel is dat niet. Canyon denkt in het grotere geheel wat betreft de prestaties van de XC race fietsen, dit doen ze op een indrukwekkende manier.”

Emily legt uit dat haar samenwerking met Canyon niet slechts uit sportmotivaties teweeg is gebracht: “Het was tijd voor verandering, ik heb geleerd dat het zoveel meer vergt dan alleen uitrusting en logistiek om voortgang te blijven maken in onze sport. De eerste keer dat ik het Canyon hoofdkantoor bezocht, had Roman Arnold me uitgenodigd voor een lunch met zijn familie. Ik voelde me heel welkom en een sterke connectie met het merk. Iedereen is onderdeel van mijn vakgebied, het zijn vooruitstrevende en innovatieve mensen. Als je het zelf onder de lijven mag ondervinden, de mensen mag ontmoeten en de cultuur van het bedrijf mag ervaring, dan realiseer je al snel dat het niet veel beter gaat worden.” Oprichter van Canyon Roman Arnold beaamd het optimisme van Emily: “Ik volg Emily’s carrière al een tijdje, we zijn al een wat langere periode actief in de professionele cross-country race scene. Ik ben enorm blij dat Emily ons haar vertrouwen heeft gegeven, en ik weet zeker dat ze zich nog verder gaat ontplooien met haar nieuwe uitrusting.”

Details over Emily Batty’s 2021 plannen en meer teaminformatie worden binnenkort beschikbaar gemaakt door Canyon.

 van