25-05-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Cannondale lanceert de Cujo NEO 130

Cannondale, heeft vandaag een nieuwe volgeveerde e-MTB onthuld, de Cannondale Cujo NEO 130. Deze super veelzijdige, vertrouwenwekkende machine maakt ieders innerlijke beest wakker en bezorgt elke rijder – van zondagse avonturier tot regelrechte snelheidsmaniak – altijd en overal maximaal trailplezier.

De Cujo NEO 130 is vervaardigd van het SmartForm C2 Alloy van Cannondale en is gebouwd rond de Shimano STEPS E8000-aandrijving, die garant staat voor onvervalste mountainbike prestaties, natuurlijk aanvoelende assistentie en vermogen zat om langer en harder te gaan op de trails. De robuuste accu van 504 Wh is geïntegreerd in de onderbuis en is hermetisch beschermd. De korte liggende achtervork, grote reach en vlakke balhoofdhoek van 67° geven de Cujo NEO 130 een speels en tegelijk stabiel rijgevoel, terwijl je met de uitgebalanceerde veerweg van 130 mm en de grip van de brede 27.5+ banden je grenzen moeiteloos verlegt.

Cannondale Cujo Neo

De Cujo NEO 130 barst van de bijkomende technische eigenschappen, zoals de stevige plaat die de aandrijving beschermt bij botsingen en de gebruiksvriendelijke modulaire geleiders waarmee rijders de interne kabelgeleiding naar wens kunnen aanpassen. De framedriehoek biedt zelfs plaats voor een bidon, want water is altijd mooi meegenomen. Het resultaat is een machine waarmee het MTB-beest in jou elke trail bedwingt.

Cannondale Cujo Neo 1

De Cujo NEO 130 is op dit moment enkel te verkrijgen in Europa. De lijn telt 4 mannenmodellen (small tot extra large) en één vrouwenmodel (small tot large). Ga voor meer informatie over de nieuwe Cujo NEO 130 naar www.cannondale.com. Volg Cannondale ook op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube.

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van