15-03-2021 - Mountainbiken, Nieuws

Canyon MTB Racing Team officieel van start

Alle voorbereidingen zijn gedaan, ze zijn er klaar voor. Canyon kan officieel aankondigen, dat er in 2021 een nieuwe speler in het XCO spel komt. Met het aantrekken van twee nieuwe Canadese aanwinsten Emily Batty (32) in januari en Laurie Arsenault (23) een paar weken later is de basis gelegd voor Canyon. Maar nu is het officieel: Canyon MTB Racing.

In het seizoen 2021 zullen Emily en Laurie het Canyon MTB Racing Team vertegenwoordigen, ondersteund door Team Manager Simon Williams en Emily’s echtgenoot en coach, Adam Morka. Op het programma staat een hele World Cup serie, de XCO Wereldkampioenschappen in Val di Sole en een gooi naar Olympisch goud in Tokyo eind Juli. “Ik wilde partners die op één lijn zitten met onze visie en onze initiatieven”, zegt Emily Batty. “Ons programma bereidt me voor op mijn volgende hoofdstuk in de sport en mijn prestaties zullen een belangrijke rol spelen bij de vooruitgang.” Haar teamgenote Laurie Arsenault is al even optimistisch voor haar eerste seniorenseizoen na de U23-campagne van vorig jaar: “Het is een droom om in een team als dit te zitten en het is een geweldige kans voor mij om van de besten te leren en met de besten samen te rijden. Ik herinner me dat ik naar Emily keek op de Olympische Spelen en ze haar eerste nationale titel behaalde. Zij was iemand zoals ik wilde zijn. Ik heb er heel veel zin in!”

De voorbereiding

Om een solide basis te leggen voor zo’n ambitieus eerste-seizoensprogramma, heeft het team de afgelopen weken geen gebrek aan werk gehad. Een nieuwe website, mtbracing.com, en een geheel nieuw scala aan Canyon MTB Racing Social Media kanalen om te beheren. Nauwe samenwerking tussen sponsoren, leveranciers en Canyon’s in-house gear team en designers, om een naadloze, consistente identiteit te creëren. En last but not least, het opbouwen en afstellen van Emily’s en Laurie’s fietsen tot in perfectie. “Het is al een geweldige reis geweest, waarbij een aantal fantastische mensen betrokken waren”, vertelt Lars Hartwich, Canyon’s Pro Sport Manager Gravity & MTB. Hij vervolgt: “Ik ken Emily al een tijdje van mijn tijd in de World Cup scene. Zij is een unieke atlete, een echt voorbeeld. En ik weet zeker, dat zij een fantastische mentor voor Laurie zal zijn. Het maakt mij trots, deel uit te maken van het Canyon MTB Racing verhaal”. Emily en Laurie zullen beide op Canyon’s full-suspension Lux en hardtail Exceed crosscountry fietsen rijden, afhankelijk van de eisen en het parcours van de wedstrijd.

Intensieve samenwerking

Deze intensieve samenwerking van de afgelopen maanden is een duidelijke indicatie van de serieuze betrokkenheid van Canyon bij cross-country. Zoals Lars Hartwich uitlegt: “XCO is enorm belangrijk voor ons. Emily en Laurie zijn veel meer dan prominente rijders, die gekozen zijn om onze Lux CF SLX en Exceed CFR MTB racefietsen onder de aandacht te brengen – zij zullen sportieve successen boeken en waardevolle input leveren voor onze R&D en serviceteams.” Emily Batty is ook enthousiast over het komende seizoen: “Ik kan Canyon en alle nieuwe team partners niet genoeg bedanken voor het geloof in het nieuwe team en alles wat ik nog moet bereiken in mountain biken en sport in het algemeen. 2021, let’s go!”

Team Canyon MTB Racing zal haar eerste wedstrijd rijden tijdens Bike the Rock op 24 April. Deze klassieker uit de Duitse MTB-Bundesliga serie, die in 2021 zijn 20e editie viert, is voor het team de ideale kans om het seizoen succesvol te beginnen. Alle actuele informatie en de volledige wedstrijdkalender vind je op mtbracing.com.

De fietsen in detail (frames: Canyon Lux CF SLX en Exceed CFR):

+ Cockpit CP008 (Emily: 70/-17°, Laurie: 90/-6°)

+ Fox 32 Stepcast voorvork (60-70 psi)

+ Fox DPS Float demper (110 psi)

+ Schwalbe banden (Racing Ralph 2.25″ achter, Racing Ray 2.25″ voor/ 18-23 psi afhankelijk van het parcours)

+ DT Swiss XRC 1200 wielen (25 of 30 mm breed, afhankelijk van het parcours)

+ Shimano XTR aandrijving (1×12 met 32-tands of 36-tands kettingblad, 10-51 cassette) / remmen / pedalen

+ Extra onderdelen & versnellingen: 4iiii, Wahoo, Ergon, Momum


Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van