19-08-2021 - Mountainbiken, Nieuws

CANYON PRESENTEERT LUX TRAIL “DOWNCOUNTRY” BIKE

Licht, snel & capabel. Die drie woorden zeggen alles. De nieuwe Lux Trail neemt alles wat geweldig is aan de Lux: het ultralichte carbon chassis, de onwerkelijke snelheid en ongeëvenaarde trapefficiëntie. Met daarbij een serieuze dosis extra mogelijkheden met dank aan zijn downhill-vriendelijke geometrie, langere veerweg (120 mm) voorvork, dropper post, breder stuur en bredere banden.

Waarom een nieuwe, extra versie van Lux? Omdat Crosscountry rijden is geëvolueerd. Er is nog steeds veel vraag naar World Cup fietsen met korte veerwegen en waar ieder onnodig grammetje wordt weg geschaafd, maar veel rijders willen KOM’s scoren of gewoon keihard rijden in de bossen, ver weg van conventionele wedstrijdparcoursen. Voor die rijders past hij perfect in het plaatje: hij brengt XC-snelheid en trailbike-capaciteiten samen in één bad-ass bike.

Details

De Lux Trail heeft een nieuwe geometrie en voordriehoek, met (onder andere) een slackere balhoofdhoek van 67,5 graden (2,5 graden slacker dan de Lux) en de reach die ongeveer 20 mm per framemaat toeneemt. Dus ja, deze nieuwe variant van de Lux is langer en slacker, maar weet toch opmerkelijk licht te blijven (1.905 gram voor een Medium frame). De Lux Trail heeft ook stevigere Fox 34 Stepcast of RockShox SID 35 vorken, iets meer veerweg (120 mm voor en 110 mm achter), 125 mm dropper posts op de meeste modellen, 760 mm riser bars en korte (60 mm) stuurpennen.

Highlights

CANYON PRESENTEERT LUX TRAIL
Lux Trail CF 8 

What goes up, must come down. De Lux Trail is niet alleen het eerste boven op een klim maar brengt je ook nog eens razend snel naar beneden.

CANYON PRESENTEERT LUX TRAIL
Lux Trail CF 9 Emily Batty

”Een lichtgewicht fiets maken is één ding. Het is veel moeilijker om een lichtgewicht fiets te maken die betrouwbaar is. Maar dat is precies wat we met de Lux Trail hebben gedaan.” – Canyon Bicycles

CANYON PRESENTEERT LUX TRAIL
Lux Trail CF 8 

De Lux Trail bezit de perfecte balans tussen tractieverhogende vering en pogo-cancelling anti-squat. Bikers willen zo ver en zo snel mogelijk rijden. Hij past perfect in dat plaatje.

CANYON PRESENTEERT LUX TRAIL
Lux Trail CF 8 

Canyon’s Triple Phase vering is soepel op kleine hobbels, biedt een stabiele middenslag voor maximale krachtafgifte en versnelt aan het einde van de slag om je te helpen controle te houden op grote klappen.

Bekijk de hele serie op de Canyon website!


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk opRidersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van