20-11-2015 - Nieuws, Wielrenblad

CANYON//SRAM RACING

Met de officiële aankondiging van CANYON//SRAM Racing begint een nieuwe episode in het vrouwenwielrennen. Vanaf januari 2016 maakt CANYON//SRAM Racing deel uit van de nieuw opgezette UCI Women’s WorldTour.

Een weldoordacht team met enkele van ’s werelds beste tijdrijdsters, veelbelovende talenten en ervaren ploegleiders. Gesteund door innovatieve partners uit de industrie om perfect uitgerust en gesoigneerd aan de start te verschijnen.

Team Manager Ronny Lauke onthulde eerder vandaag de volledige selectie van CANYON//SRAM Racing in de Rapha Cycle Club in Central London. Lauke werd vergezeld van Tiffany Cromwell en Hannah Barnes, twee van de negen rijdsters uit zes verschillende landen die komend seizoen uit komen voor de nieuwe ploeg. Afgelopen augustus werden de eerste plannen publiek gemaakt voor de opzet van een nieuw professioneel vrouwenteam nadat Canyon aankondigde samen te gaan werken met Lauke en zijn Directeur Sportif Beth Duryea.

De betrokkenheid van Canyon bij het profwielrennen is duidelijk zichtbaar sinds de intrede in het profpeloton in 2007. Canyon werd de eerste constructeur ooit die de twee eerstgeplaatste teams van de UCI WorldTour voor mannen van materiaal voorzag. Frank Aldorf, Chief Brand Officer, legt uit dat het overbrengen van die successen en ervaring naar het vrouwenpeloton een voornaam doel is:

‘Wij houden van het metier en we geloven in de aantrekkingskracht van vrouwenwielrennen. Canyon heeft de middelen en de kennis om deze wielrensters van het beste materiaal te voorzien en daarmee in staat te stellen te excelleren. We steunen Ronny en zijn team in elke stap die zij zetten. Het is een fascinerende groep rijdsters en partners die tezamen het vrouwenwielrennen mede naar het volgende niveau zullen tillen.’

Lauke houdt vast aan het team om hen heen waar hij door de jaren heen veel successen mee heeft geboekt:

‘Ik ben blij om samen te kunnen werken met een groep mensen waarmee ik in het verleden al mee samen heb gewerkt. We willen zowel op als naast de fiets toonaangevend zijn, interactie zoeken met fans wereldwij, maar ook vrouwen aansporen te gaan wielrennen. We hebben het team, de rijdsters en de partners die onze vooruitstrevende benadering richting vrouwenwielrennen recht kunnen doen.

De rijdsters zullen uitgerust worden met Canyon’s vlaggenschip Ultimate CF SLX WMN en de Speedmax CF SLX voor de tijdritten. Beiden in een opvallend design om recht te doen aan de koerskleding van Rapha. Beide ontwerpen zullen op het eerste trainingskamp onthuld worden. De fietsen worden afgemonteerd met de nieuwe SRAM RED eTap draadloze elektronische groepsets plus Zipp-wielen en –componenten.

CANYON//SRAM Racing 2016 Selectie

Alena Amialiusik (BLR), Hannah Barnes (GBR), Lisa Brennauer (GER), Elena Cecchini (ITA), Tiffany Cromwell (AUS), Barbara Guarischi (ITA), Mieke Kröger (GER), Alexis Ryan (USA), Trixi Worrack (GER)

Volg CANYON//SRAM Racing

 van