23-05-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Carbon X wegbanden nu gepresenteerd

De afgelopen 2 jaar hebben Carbon X, een spin-off van de TU Delft, en Ere stil gewerkt aan een onderzoek en ontwikkeling van nieuw materiaal, voor high-performance racefietsbanden. Na uitgebreid onderzoek en testen, presenteert Carbon X met trots de nieuwe Ere Genus CCX-band, gemaakt met Carbon X®-technologie. De nieuw
ontwikkelde technologie samen met de nieuwe band zal worden gelanceerd op de Tire Technology Expo in Hannover op 19 mei.
Carbon X heeft een 3D-koolstofstructuur ontwikkeld met de naam “Carbon X®”, oorspronkelijk uitgevonden aan de TU Delft. Met dit nieuwe materiaal, kunnen rubber-compounds worden aangepast en specifiek worden afgesteld om te voldoen aan de eisen die professionele wielrenners stellen.

Carbon X
Carbon X

Sneller zonder afbreuk te doen aan handling of levensduur

Carbon X® is samengesteld uit koolstoffilamenten van Nano formaat die chemisch verbonden zijn in een driedimensionaal micron-sized netwerk. Deze buitengewone structuur maakt het mogelijk om eigenschappen te combineren op nieuwe manieren, de sleutel tot een nieuw ontwerp met mogelijkheden die voor, zowel, hoge prestaties, als grotere duurzaamheid zorgen.
Door Carbon X® te gebruiken, word er gezorgd voor een dramatische verbetering in rolweerstand om de snelheid te verhogen zonder afbreuk te doen aan grip of slijtage. Carbon X® kan wielrenbanden veel sneller maken zonder concessies te doen aan handling of levensduur – de focus ligt op de veiligheid van de renner en de kans op succes.

Carbon X band
Carbon X band


Carbon X®: nieuw materiaal met enorm potentieel
Carbon X is een bedrijf in geavanceerde materialen, mede opgericht door Rutger van Raalten en Daniela Sordi in 2014. Het bedrijf is de enige producent en leverancier van Carbon X® wereldwijd. Rutger van Raalten maakte deel uit van het team dat, Carbon X® in 2007 uitvond bij de faculteit Scheikundige Technologie van de TU Delft. Waarvoor een octrooi is verleend in 2009. Als expert in gefunctionaliseerde koolstof nanomaterialen voor slim en duurzaam toepassingen, was Daniela Sordi de eerste die het potentieel van dit nieuwe materiaal zag. Beide zagen een enorm potentieel voor Carbon X®, maar ze wisten ook dat de conventionele ontwikkelingscyclus van een wetenschappelijke doorbraak naar het op de markt brengen tientallen jaren kan duren.
In minder dan twee jaar tijd was het bedrijf in staat om de productie op te schalen en hoge hoeveelheden te leveren van hoogwaardige koolstof. Carbon X breidde ook zijn onderzoek uit, capaciteiten om nauwkeurige, objectieve gegevens te genereren en innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor het leveren van hoge prestaties en duurzaamheid. Deze kernmogelijkheden bieden een uitstekende basis om klanten te ondersteunen en de ontwikkeling van nieuwe applicaties te versnellen.


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van