13-12-2018 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Cube Stereo 140 HPC race test en review

Wanneer de felblauwe fiets op de studio wordt geleverd moeten we eerlijk zijn, we zijn onder de indruk van zijn looks. We zien een strak ogende Cube Stereo 140 2019 HPC race, die door de hoekige constructie een rauwe en industriële look heeft. Een flink aantal van de bewegende delen van de achterbrug zijn weggewerkt, wat het geheel een opgeruimd design geeft. Zoals we dat van Cube gewend zijn is de fiets ook fraai afgewerkt qua kleur­ stelling; zowel het stuur als de stuurpen, het zadel als de wielset zijn voorzien van passende blauwe elementen.

Vergelijk deze fiets met andere trailbikes bij producten.

Cube Stereo 140 HPC race 2019De Cube Stereo 140 2019 HPC race is een trailbike bij uitstek. Dat zie je door de aanwezige veerweg, de geometrie en de afwerking. Het succesvolle frame is opnieuw bekeken en op een aantal punten aangepast. Als eerste zijn de usual suspects aangepakt en is deze Stereo langer en lager, hoewel dit vrij subtiel is gebleven. De bal/ hoofdhoek is 66,5 graden geworden en de reach is langer, waardoor je wat minder op je voorwiel hangt.

Doordat de bike wel erg klein aanvoelt voor de maat, hang je toch nog relatief veel op het voorwiel, wat op de echt steile en rauwe stukken het idee geeft dat je snel over de bars kunt vliegen. Een maatje groter had in dit geval niet misstaan.

Eenmaal op de wat vlakkere en minder listigere trails ontpopt de Cube zich weer als de trailmachine die we kennen. Hij klimt als een beest, ligt strak in de bochten en de Fox 34 Rhythm vork en Fox Float DPS demper functioneren super, ondanks dat dit eenvoudigere modellen zijn. De Cube weet zich ook goed te gedragen op Nederlandse trails. Doordat de Stereo is voorzien van een Trunnion demper mount hebben de ontwerpers meer ruimte gekregen om de bovenbuis lager te houden. Ofwel, meer ruimte op de bike en dus beter te manoeuvreren.Cube Stereo 140 HPC race 2019De achterkant geeft je als rijder 140 millimeter veerweg, aan de voorkant heb je maar liefst 150 millimeter tot je beschikking. Het frame zelf is van carbon, wat gezien het prijskaartje van 2499 euro zeer netjes is, zeker als je de mooie afmontage meeneemt. De achterbrug is van aluminium en is zoals eerder vermeld echt strak afgewerkt doordat de draaipunten niet zichtbaar zijn. Verder rolt de Cube Stereo 140 2019 HPC race op Answer Atac wielen van 30 millimeter breed en samen met de standaard geleverde Hans Dampf banden heb je een bike die klaar is voor de strijd met Moeder Natuur. Het enige struikelblok blijft eigenlijk de 2 x 11 montage. Doordat de plek van de dropper wordt ingenomen door de shifter van de voorderailleur, drukten we herhaaldelijk mis wanneer we onze dropper wilden bedienen, waarvan de hendel op de bovenzijde van het stuur zat. Maar goed, de Stereo is wel zodanig voorbereid dat je deze in een handomdraai omkat naar 1×11, afhankelijk van wat jouw voorkeur heeft.

Concluderend heeft Cube weer een compleet stukje werk afgeleverd, voor een zeer competitieve prijs. Zorg trouwens wel dat je even een testritje maakt, zodat je zeker weten de juiste maat hebt!

Prijs € 2.499,00

Cube.eu

Meer lezen? 

De volledige review van deCube Stereo 140 2019 HPC lees je in UP/DOWN #4 2018. Word abonnee van UP/DOWN zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel meer hoeft te missen. Losse uitgaven van UP/DOWN kun je ook bestellen in de Soul Webshop. Digitale uitgaven kun je uiteraard terug vinden in de Soul Kiosk App, zodat je UP/DOWN ook via tablets of smartphones kunt lezen. Voor meer informatie over de Cube Stereo 140 2019 HPC kun je ook terecht op de website van Cube.

 van