21-04-2022 - Mountainbiken, Leesvoer

CUBE Strover MIPS review

In het kort: De CUBE Strover MIPS is een complete trailhelm.

De CUBE Strover MIPS getest:

Hoewel het nog niet iedereen bekend is, maakt Cube sinds een aantal jaar steeds meer accessoires zoals schoenen, kleding en ook helmen. Zoals de Cube Strover MIPS waarmee wij op pad mochten. De Cube Strover MIPS ziet er rauw uit met glimmende en matte afwerking, grote ventilatiegaten en grove lijnen. Opvallend is dat de schaal ook aan de onderzijde doorloopt, daar waar bij veel anderen de gevoelige schaal bloot ligt. Binnenin vind je een herkenbare gele Mips schaal, die rotatiekrachten bij een val verminderd. Daarop zit weerde padding bevestigd. Middels de bekende knop op de achterzijde stel je de maat af, de magnetische Fidlock sluiting op de kinband zet de Cube Strover MIPS vast. Fijn hieraan is dat je deze met en hand zowel vast als los kunt maken. De klep is royaal qua vorm en verstelbaar in hoogt, hoog genoeg om er een bril onder te dragen. De Cube Strover MIPS draagt prettig en licht en valt mooi over het hoofd heen waarbij ook je achterhoofd goed beschermd is. Wij ervaarde geen vervelende drukpunten, uiteraard is dit persoonlijk. Mocht je graag met je GoPro of ander soort camera rondrijden, dan hebben ze hier bij Cube alvast over nagedacht: middels adapters kun je je camera of lamp op de Cube Strover MIPS klikken. Dus geen gedoe met lelijke stickers of klittenbandstraps. Wanneer je dit niet gebruikt klik je er een strak plaatje in.

De Cube Strover MIPS levert een compleet plaatje op, en scoort goed op alle fronten. Mocht je op een Cube rijden, dan kun je misschien zelfs een matchende kleur scoren! De Strover is er in zes verschillende kleuren en twee maten.

CUBE strover MPS
CUBE Strover MIPS

Pluspunten

  • Mips integratie
  • Adapters voor actioncam of lamp
  • Fraai afwerking en details

Minpunten

  • Prijzig

Heeft u interesse in de helm? De helm is voor €199,95 te verkrijgen via www.cube.eu.


De CUBE Strover MIPS staat in Up/Down #5 2021, oftewel de special Lets Ride Bikes. Een special waarin de werelden van Wielrenblad en Up/Down Magazine samen komen! Lets Ride Bikes 2021 is te bestellen in de Soulwebshop. Ook is het blad beschikbaar in de Soul Kiosk AppVoor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van