24-03-2016 - Mountainbiken, Nieuws

De 2016 Rocky Mountain Urge bp Rally Team

Na twee uitzonderlijke seizoenen tijdens de Enduro World Series circuit, heeft het “Frenchies & Canucks” Rally Team goed aan haar totaal score gewerkt. De ploeg was meerdere malen op het podium te vinden en heeft meerdere stages gewonnen, dit resulteerde in een tweede plaats in de Team Overall.

De vaste teamleden hebben geen introductie nodig; Florian Nicolaï, Jesse Melamed, en Alex Cure. Flo’s vloeiende stijl en visie maken hem een ware uitdaging voor de concurrentie in elke race waarin hij meedoet. Jesse en Alex maken de laatste jaren een positieve ontwikkeling door en worden steeds beter op de track.

Florian Nicolaï
22 | France

2015 EWS #3 – 2nd
2015 EWS #4 – 4th
2014 EWS #1 – 3rd
2015 EWS Overall – 4th

Jesse Melamed
23 | Canada

2015 EWS #2 – 9th
2014 EWS #4 – 13th
2013 EWS #5 – 6th
2014 Overall – 24th

Alex Cure
21 | France

2015 EWS #7 – 14th
2014 EWS #1 – 7th
2014 EWS #3 – 7th
2014 Overall – 11th

Andréane Lanthier-Nadeau
24 | Canada

Andreane_Team_Urge

2015 EWS #7 – 4th
2015 Oregon Enduro #2 – 1st
2015 EWS #8 – 12th
2015 U23 XC Can Nats. – 9th

Andréane leeft in BC en is afkomstig van de Rocky Mountain Factory XC team. Ze is een waar talent en excelleert tijdens de meest technische onderdelen van de sport, maar na het winnen van de Hood River Oregon Enduro Series vorig jaar op een geleende Thunderbolt, was het duidelijk dat ze over een enorm potentieel beschikt. Voor dit jaar richt ze haar pijlen op de EWS en is ze te bewonderen tijdens de gehele serie.

Rémi Gauvin
23 | Canada

Remi_Team_Urge

2015 Can Cup DH #1 – 3rd
2015 NW Cup DH #1 – 5th
2014 DH Worlds – 36th
2013 Garbanzo DH – 3rd

Rémi beschikt over een DH racing achtergrond met nationale en internationale podium ervaring. Daarnaast vervulde hij een grootte rol tijdens de ontwikkeling van de Maiden Dh bike. Hij is bij het team gekomen om full-time te shinen tijdens de EWS en vervult daarnaast een rol als team communicator.

Sébastien Claquin
19 | France

Sebastiaan_Team_Urge

2015 Fra. Enduro Series – 1st
2015 EWS #7 – 2nd U21
2015 EWS #8 – 3rd U21
2014 Overall – 1st U21

Sébastien is een van de talentjes als het op mountainbiken aankomt. Het franse wonderkind heeft zijn strepen verdiend tijdens de French enduro, waar hij het kampioenschap in de wacht heeft weten te slepen. Verder deed hij het goed tijdens de U21 op EWS niveau. De toekomst voor dit Franse jonge talent lijkt zeer rooskleurig.

Voor meer mountainbike verhalen of andere nieuwtjes abonneer je op ons magazine.

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van