21-09-2021 - Snowboarden, Nieuws

De 4 nieuwe Jones boards!

1. De volledig opnieuw ontworpen Aviator 2.0 is een hard opladende directionele twin die is gebouwd voor ervaren all-mountain rijders die graag bochten nemen en overal op de berg stampen.

Deze nieuwe editie van de Aviator is ontworpen in samenwerking met Jones-teamrijders Victor de la Rue en Jimmy Goodman. Wat de Aviator onderscheidt, is het FULL CAMBER-profiel. Victor en Jimmy zweren bij de kracht van volledige camber voor het afkanten van steile hellingen en landingsstrucs op de staart. De Aviator heeft ook een 3D Contour Base 2.0, Triax Fiberglass, Carbon/Innegra Reinforcement, een ECO-Plastic topsheet en Traction Tech 3.5 randen. De 3D Contour Base begint na het punt en helpt bij het verbeteren van contact met edge-catch en het verbeteren van de bocht, de bocht, en Carbon Innegra-laag onder de Eco-Plastic-toplaag het geratel van het board opzuigen en een superieure pop en bliksemsnelle reactie op elke beweging bieden.

Bekijk hem op de website

2. De nieuwe Storm Wolf is een krachtige zwaluwstaart die de all-mountain veelzijdigheid van een directioneel freeride board combineert met de kenmerkende Turn-prestaties van de Surf Series.

Surfboard shaper Chris Christenson en Jeremy Jones ontwierpen dit nieuwe model door de vorm en het profiel van de Storm Chaser en Lone Wolf te combineren, vandaar de naam. De Storm Wolf heeft een Christenson Surf CAMBER profiel, lange sidecut, mid-stijve flex, 3D Contour Base 3.0 en Traction Tech 3.5 randen. Het Surf Camber-profiel, de lange sidecut en de Traction Tech Edges houden je op snelheid in relingbochten, terwijl de 3D Contour Base en de taps toelopende vorm van een zwaluwstaart je helpen om scherpe geulen en overgangen los te breken. Om geratel en stoten door ruwe sneeuwplekken te absorberen, bevat de Storm Wolf-constructie Carbon/Innegra-versterking en een ECO-Plastic bovenlaag.

Bekijk hem op de website

3. De nieuwe Mind Expander Twin is een hybride Surf Series-model dat het speelse, gemakkelijke boardgevoel van de Mind Expander combineert met de freestyle-prestaties van een directionele twin-vorm.

De vrolijke persoonlijkheid van de Mind Expander Twin wordt bepaald door zijn vriendelijke flex, strakke sidecut, Christenson Surf CAMBER profiel en 3D Contour Base 3.0. De stompe, dubbele vorm en 3D Contour Base maken het wisselen van rijden en boterpoeder extra gemakkelijk, terwijl de smalle sidecut en het Surf Camber-profiel een pittige draairespons bieden. Voor een vochtige rit en zelfverzekerde randcontrole op hakken of ijs, beschikt de Mind Expander Twin ook over Flax/Basalt Stringers en Traction Tech 3.5-randen. Rijders die leven om van de berg af te stuiteren en elk terrein te raken dat in zicht is, zullen dol zijn op dit nieuwe alternatieve freestyle board.

Bekijk hem op de website

4. De nieuwe Women’s Stratos is een hybride all-mountain board gebouwd met de body van een directioneel freeride board en de spirit van een freestyle board.

De Stratos heeft een speels boardgevoel dankzij een strakke sidecut en vriendelijke flex, maar de 10 mm tapsheid en 3D Contour Base 3.0 geven het de float en turn-prestaties van een powboard. Het directionele rockerprofiel en Traction Tech 3.0 houden de Stratos vast aan de rand en versnellen in carves en de getextureerde Eco-plastic bovenlaag en Basalt stringers voegen torsierespons toe en verminderen boardchatter op ruw terrein.

Bekijk hem op de website

 van