19-10-2021 - Snowboarden, Nieuws, Skiën, Nieuws

De nieuwe POC winter collectie

POC brengt zijn nieuwe wintercollectie uit, die een groot aantal nieuwe producten bevat, waaronder de Meninx en Meninx RS MIPS, een gloednieuw helmplatform dat is gemaakt voor de ‘vrije’ skiër, niet voor de free skiër. De bekroonde Zonula Clarity-bril die een geheel nieuwe visuele ervaring zal bieden, en de Devour Glacial-zonnebril voor diegenen die zich wagen in de hogere zones en glaciale omgevingen. De collectie bevat ook een reeks nieuwe producten voor racen en kleding voor op en naast de piste.

Meninx

Speerpunt in de collectie van dit seizoen is de onmiskenbare Meninx. Een gloednieuwe helm met ontwerpkenmerken en functie afgeleid van de pioniers van ski racen en POC’s eigen race-erfgoed. Ontwikkeld met een knipoog naar klassieke skiraces, maar gemaakt om een ​​nieuwe maatstaf te zetten met strakke lijnen die lagen van technologie en innovatie verbergen.

De Meninx is voorzien van een EPP en EPS liner. Het interieur is gemaakt van alcantara, wat zorgt voor een meeslepend en bevredigend gevoel van comfort en aanraking, allemaal gekoeld via een uniek en verfijnd ventilatiesysteem. De Meninx is uniek ontworpen met een lagere EVA-beschermlaag voor een naadloze overgang van de helm naar skikleding, waardoor een softshell ontstaat voor een ononderbroken pasvorm. Verder zorgt het tweetraps verwijderings- en aanpassingssysteem voor het oor ervoor zorgt dat elke rijder de perfecte pasvorm kan vinden in alle omstandigheden.

Zonula Clarity

Ontworpen als aanvulling op de Meninx met naadloze integratie, zal de gloednieuwe en bekroonde Zonula Clarity uw visie naar plaatsen brengen die voorheen ongezien waren.

Het is een ervaring die wordt geleverd dankzij een geavanceerde oversized torische lens die een kromming en basis voor de bril biedt en een gezichtsveld van meer dan 200° creëert. De Zonula maakt gebruik van bio gebaseerde materialen die zijn gebouwd rond een nieuwe randloze Clarity-lens die is ontwikkeld met optische leiders Carl Zeiss, die nauwkeurige kleuren en haarscherpe helderheid zal leveren.

Devour Glacial

De Devour Glacial wordt de onmisbare vriend van een skiër op hoge plaatsen en beheert de extremen van de hoge bergen en het gletsjerterrein.

De Devour Glacial projecteert een moeiteloos, functioneel ontwerp en is geïnspireerd op de originele ontdekkingsreizigers en bergbeklimmers, zoals de klassieke verwijderbare zijkanten en bovenkant om schittering te blokkeren en de ogen van een skiër te beschermen. Toch zit het gelukkig in de voorhoede met geavanceerde technische details en optica, waardoor een nieuwe generatie ontdekkingsreizigers de toekomst ingaat.

Deze winter collectie is vanaf 2 november beschikbaar op pocsports.com en andere retailers.

 van