De Shimano E5000 Urban E-Bike aandrijfeenheid schakelt naar een hogere versnelling

Stedelijk e-biken is nu nog gemakkelijker dankzij nieuwe firmware van Shimano waarmee e-bikes met E5000-motoren meer vermogen kunnen leveren om sneller weg te rijden van verkeerslichten, makkelijker heuvels op te gaan, boodschappen te doen of na een dag op kantoor naar huis te rijden.

Toen het Shimano’s E5000-middenmotor e-bikesysteem voor het eerst werd uitgebracht, had deze een voorgeprogrammeerde Comfort-instelling, die rijders een lichtgewicht, stil en betaalbaar e-bikesysteem bood met drie standen, Eco, Normaal en Hoog. De nieuwe Sportive-setting biedt een nieuwe rijkarakteristiek, waardoor de standen Normal en Eco krachtiger zijn.

Hoewel het maximale uitgangskoppel van 40 Nm voor de E5000-aandrijfeenheid en de snelheid van de ondersteunde snelheid van 25 kilometer per uur onveranderd is gebleven, is het krachtigere gevoel gerelateerd aan het ingangskoppel van de fietser. Kortom, dankzij de kracht van de aandrijfeenheid is het nu eenvoudiger om het beste uit het e-bikesysteem te halen.

In cijfers betekent het dat de Sportive Normal-modus het vermogen van een rijder vermenigvuldigt met 125% en de Eco-modus met 60% (de Comfort-modus is respectievelijk 100% en 40%).

Anna Schmalko-Methorst, Shimano’s Urban Category Marketing Manager: “Deze nieuwe functionliteit is een geweldige ontwikkeling voor het E5000-systeem omdat het fietsers de mogelijkheid biedt om te kiezen voor een meer prestatiegerichte stedelijke e-bike of een vrijetijdsrit met een groter batterijbereik. Tegelijkertijd zijn zowel de Comfort- als de Sportive-instellingen nog steeds in overeenstemming met de filosofie van Shimano dat een e-bike natuurlijk moet aanvoelen en moet rijden als een normale fiets, zij het met een handig ondersteuningsniveau voor wanneer je het nodig hebt.”

Net als de Comfort-instelling is de nieuwe Sportive-instelling ook compatibel met e-bikes die zijn uitgerust met Shimano-achterderailleurs en interne naafversnellingen.

Om de nieuwe firmware te installeren, kunnen rijders de Bluetooth-functionaliteit van de E-Tube-app op hun telefoon of tablet of via pc gebruiken met behulp van de linkage tool SM-PCE01 / SM-PCE02.

Voor bestaande E-Tube-gebruikers:

  • Werk de app bij om ervoor te zorgen dat deze de nieuwste firmware heeft
  • Zet je fiets aan, zoek je fiets op in de app en maak de draadloze verbinding
  • Update de componenten
  • Selecteer de aandrijféénheid (Drive Unit) en kies de rijkarakteristiek Comfort of Sportive
  • Koppel E-Tube los

Let op: het is ook mogelijk om de Sportive- of Comfort-instelling te selecteren via het menu van het informatiedisplay van de fiets of via de EW-EN100 schakelaar (indien beschikbaar)

Voor nieuwe gebruikers

Download de app of het programma via de E-Tube-website en volg bovenstaande stappen

Beschikbaarheid

De nieuwe firmware is vanaf dinsdag 27 oktober 2020 beschikbaar op de Shimano E-Tube-website of via de E-Tube-app voor smartphones.

 van