14-06-2017 - Nieuws, Wielrenblad

De sportbrillen van BBB Cycling

Ontwikkeling is een van de belangrijkste kernpunten wanneer het om de sportbrillen van BBB gaat. Hierbij streeft de organisatie er naar om de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding te kunnen aanbieden. BBB is namelijk van mening dat iedere fietser tegen een eerlijke prijs over een high-end sportbril kan beschikken. Echter merk je pas echt het verschil wanneer je er met eentje gaat rijden. BBB maakt gebruik van de laatste techniek en integreert deze in het ontwerp van de bril. Indien deze niet aan de verwachtingen voldoet worden er andere creatieve oplossingen bedacht om dit te verhelpen. Op deze manier heeft BBB een eigen variatie gemaakt van het bestaande QuickSnap systeem. Een bril die je optimaal zicht geeft en makkelijk de lenzen laat verwisselen was hierbij het uitgangspunt. Met deze eigenhandige innovatie hoeft de gebruiker simpel en alleen het neusstukje naar beneden te schuiven, waardoor de lenzen gemakkelijk vrijkomen.

Changing the gamebbb sportcycling sportbrillen

Hoe maak je een bril die tegelijkertijd stevig en flexibel is? Met dit vraagstuk worstelde de bril experts van BBB ook. Waar ze op uitkwamen? Het Grilamid frame. Het materiaal is licht, flexibel, comfortabel en tegelijkertijd zeer stevig. Daarnaast is het materiaal breukbestendig en kan het goed de zomerse warmte geleiden. Wanneer je al deze punten bij elkaar optelt, is het bij uitstek het materiaal om kwalitatief volwaardige sportbrillen van te produceren.

De BBB fietsbrillen van het moment

Voor diegene die iets volledig nieuws wil ervaren ontwikkelde BBB de Fullview. Het creëert een rit zonder grenzen, letterlijk. Deze sportbril biedt een volledig nieuw perspectief op de wereld. Bij de Fullview is een groot deel van het frame verwijdert om een open gezichtsveld te creëren. De nieuwe volledig ronde lensvorm beschermt niet alleen tegen zon en vuil, maar het laat je de trail en weg nog beter zien dan voorheen. Dankzij het Grilamid frame, dat zichzelf bewees op de Summit en Select, is de Fullview extreem flexibel en sterk. Je zal een compleet nieuwe rijbeleving ervaren zonder onscherpe grenzen. En dankzij de reserve lenzen beleef je het nieuwe perspectief in ieder weertype.

Summit

De Summit is een bril voor diegenen die zich niet snel laten afschrikken door mindere weersomstandigheden. Dankzij het geïntegreerde airflow systeem, in combinatie met de anti-fog coting, wordt vocht makkelijk en snel afgedragen. Hierdoor zijn beslagen lenzen verleden tijd. Verder beschikt de bril over dezelfde Grilamid coating als de Fullview. Makkelijk en schadeloos lenzen verwisselen wordt wel heel eenvoudig gemaakt door het QuickSnap systeem. Tot slot maakt de optie om de brilpootrubbertjes van de Summit te verwisselen bijna volledig customizable.

bbb sportcycling sportbrillen summit

Impulse

Het bijzondere van de Impulse is dat hij niet alleen in veel verschillende kleurmotieven beschikbaar is maar, dat hij ook nog eens in twee maten aangeschaft kan worden (regular en small). De Impulse is gemaakt met het hoogwaardige Grilamid frame en is uitgerust met het QuickSnap systeem. Zachte brilpootrubbertjes zorgen ervoor dat de Summit comfortabel aanvoelt en het geïntegreerde airflow systeem zorgt voor optimaal zicht.

Impress

Wanneer je een sportbril wilt die er tegelijkertijd goed uitziet en niet al teveel van je portemonnee vraagt, dan is de Impress dé keuze voor jou. De Impress komt met een high-impact polycarbonaat frame en beschikt over een verstelbaar rubberen neusstuk. Net als de Impulse komt de Impress in twee uitvoeringen; de regular en de small versie.

bbb sportcycling sportbrillen impress

Lenstypes van BBB Cycling

De sportbrillen van BBB worden geleverd met verschillende soorten lenstypes.

Gebogen lenzen

Als je ooit een super goedkope zonnebril hebt opgezet met gebogen lenzen, dan heb je ongetwijfeld weleens meegemaakt dat je een verstoord beeld kreeg. Dit is het risico wanneer je besluit om een goedkope sportbril aan te schaffen. Deze visuele verstoring wordt veroorzaakt door lenzen die onvoldoende sterkte bevatten, dit kan erg storend en vermoeiend zijn. Omdat de lenzen van sportbrillen gebogen zijn, moeten deze optisch worden gecorrigeerd. Dat is waarom alle BBB sportbrillen gedecentraliseerde lenzen hebben. Dat betekent dat ze optimaal zijn gefabriceerd voor een ongestoord beeld.

PH Lenzen – fotochromatisch

De PH lenzen passen zich automatisch aan de lichtomstandigheden aan. Ze kleuren donker als het lichter wordt en worden vrijwel transparant bij weinig licht. Vooral de beschikbare lichtdoorlaatbaarheid is uniek bij de BBB lenzen. Hierbij passen de lenzen zich tussen de 85% – 17% aan.

MLC Lenzen – Multilayer coating

Een coating, bestaande uit negen lagen, geeft de MLC-lenzen hun bekende helderheid en contrast voor het scherpste zicht onder heldere weersomstandigheden. Alle sportbrillen uitgerust met MLC lenzen worden geleverd inclusief extra gele en transparante lenzen voor optimale flexibiliteit onder veranderende lichtomstandigheden.

PZ lenzen – gepolariseerd

De ideale keuze op heldere en zonnige dagen. Gepolariseerde lenzen zorgen voor een scherp beeld terwijl glinsteringen worden geëlimineerd. PZ lenzen laten alleen direct licht door, wat resulteert in een meer ontspannen en beter zicht. Dit voorkomt afleiding die door reflecties, vlakke wegen, boombladeren of water worden veroorzaakt.

PC Lenzen – Smoke

BBB haar basislens in standaardkwaliteit. Vergelijkbaar in prestaties met MLC lenzen. De natuurlijk getinte kleuren zijn ideaal voor mensen die de voorkeur geven aan een meer ingetogen uitstraling. Alle PC uitgeruste sportbrillen worden geleverd met extra gele en transparante PC lenzen voor een optimale aanpassing aan veranderende lichtomstandigheden.

Waarom zou je van lenzen verwisselen?

Lenzen zijn beschikbaar in verschillende soorten kleuren, maar waarom is dat? Kleur heeft geen invloed wanneer het aankomt om Uv-straling tegen te gaan, maar is doorslaggevend wanneer het aankomt op lichtdoorlaatbaarheid. Een donkere lens laat minder licht door en visa versa. Aan de hand van de omstandigheden buiten kun je dus het beste je keuze maken voor welke lens geschikt is om te gebruiken.

Bezoek de BBB website voor meer informatie over alles wat te maken heeft met sportbrillen.

 van