07-10-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Duchenne Heroes 2014

Duchenne Heroes, de mountainbike tocht over 700 km in 7 dagen is ten einde. Met een eindresultaat van 1.080.434 euro voor onderzoek naar Duchenne Spierdystrofie is het weer een geslaagd evenement geworden. 

700km in 7 dagen, door 4 landen, voor één doel. Dat is kortgezegd Duchenne Heroes. “Het is een fantastische, maar ook hele zware tocht. Op sommige momenten zit je er echt helemaal doorheen. Maar als je dan eenmaal bij de finish aankomt en je wordt door al die patiëntjes met hun familie binnengehaald alsof je een oorlog hebt overwonnen, is dat zo overweldigend en emotioneel, dan kan het niet de enige keer zijn dat je meedoet!”, aldus Team Sjoerd.  Met de tocht wordt geld ingezameld voor kinderen met de spierziekte Duchenne. Voor deze dodelijke ziekte is nog geen medicijn.

De tocht
In september 2014 fietsten 308 heroes via Frankrijk, België en Duitsland naar  Nijmegen. Honderd óf zeventig kilometer per dag door de bossen en over de velden van de Ardennen. Ruim 130 vrijwilligers staan de Duchenne Heroes bij. Het event verplaatst zich dagelijks, tot aan de aankomst in Nijmegen. Nadat de deelnemers gezamenlijk en onder politiebegeleiding door het afgezette centrum van Nijmegen fietsen, arriveren zij in park Brakkenstein. Daar staan jaarlijks ruim 3000 inwoners, vrienden, familieleden en kinderen met Duchenne die de mountainbikers als helden binnenhalen.

Prestatie
De deelnemers zetten een topprestatie neer. Niet alleen fietsen zij gedurende zeven dagen 100 of 70 kilometer per dag over zware MTB-tracks, maar ook halen zij met hun sponsoracties meer dan € 2.500,- euro per deelnemer op! Veel van de Heroes hebben, of kennen een kind met Duchenne wat dit event heel persoonlijk maakt. Zij vechten letterlijk een week lang voor hun kinderen!

De laatste aantal kilometers tot aan de finish zijn vastgelegd in onderstaande video. Wij krijgen er kippenvel van… Jij ook?

[youtube id=”p6QkZ9o7lC8″]

In 2015 viert Duchenne Heroes haar 10e verjaardag. Wil je ook meedoen met deze jubileum editie? Schrijf je dan nu alvast in op de website.

Fotocredits: Eppo Karsijns

 van