27-02-2024 - Nieuws, Wielrenblad

DÜSSELDORF CYCLINGWORLD 2024 EUROPE GROTER DAN OOIT TEVOREN

Voor de zesde keer opent Cyclingworld Europe haar deuren van 15 tot 17 maart 2024 in de indrukwekkende industriële hallen van het Düsseldorfse Areal Böhler. Met bijna 500 merken verdeeld over zes tentoonstellingshallen en een grote buitenruimte naast de hallen, komt dit jaar ook de crème de la crème van de internationale fietscultuur bijeen om de fiets te vieren.

De fietsindustrie is 200 jaar oud, maar desondanks blijft deze zichzelf voortdurend opnieuw uitvinden en verzekert het zich van zijn rol als een vitaal onderdeel van toekomstige mobiliteit. Vanaf 15 maart zal Cyclingworld in Dusseldorf, gelegen nabij de Nederlandse en Belgische grens, exposanten, experts uit de industrie en liefhebbers ontvangen, met de beste fietsen en e-bikes in de schijnwerpers. Deze zesde editie van Cyclingworld bestrijkt het volledige spectrum van de fiets, van de nieuwste trends in fietsmode, kunst en curiosa tot speciale zones voor fietsframebouwers en gezinnen.

Het evenement van dit jaar, met ongeveer 300 exposanten en bijna 500 merken, is volledig volgeboekt en presenteert een format met zes tentoonstellingshallen die een enorm gebied van  18.000 m² beslaan. De buitenruimte van het festival, met bijna 100 stands, biedt de mogelijkheid om de nieuwste trends in de industrie in de praktijk te testen. Stefan Maly, initiator en directeur van Cyclingworld, benadrukt dat de diversiteit en het gebruik van de ruimte in 2024 de voortdurende betekenis van Düsseldorf onderstrepen. De fiets- en e-bike-industrie erkent de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen als een ideaal ontmoetingspunt voor insiders aan het begin van het fietsseizoen.


Stijlvolle “Fiets” Ervaringswereld op en rond het Areal Böhler

Voor het eerst in de geschiedenis van Cyclingworld Europe, als “Fête du Vélo”, neemt het event de gehele ruimte van Areal Böhler in beslag. Met in totaal zes tentoonstellingshallen vertegenwoordigt het volledige universum rond fietsen en e-bikes in deze geweldige industriële ambiance. Naast het tonen van innovaties (van fietsen tot modieuze kleding en accessoires, samen met wereldpremières van gerenommeerde fabrikanten) zorgt een speciale hal voor fietsframebouwers en de Puky Kids World voor inclusiviteit voor alle leeftijden. Bezoekers kunnen een divers concept verwachten dat bewust alle facetten van de fiets, dus ook de e-bike, tentoonspreidt. De tentoonstellingshallen en de aanvullende demo zone presenteren zowel handgemaakte als ook de industriële producten, waarbij exposanten, zowel groot als klein, zij aan zij staan. De rode draad die alles verbindt, is een gedeelde liefde voor fietsen. Het evenement omvat ook verschillende nevenevenementen zoals groepsritten, een singlespeed criterium en een heuse fietscross race, aangevuld met workshops, trainingssessies en meer – alles wat te maken heeft met het thema fietsen en e-bikes.

Over CYCLINGWORLD Europe

Sinds de start in 2017 is CYCLINGWORLD Europe stap voor stap uitgegroeid tot ‘the place to be’ voor Europa’s fiets- en e-bikebranche. Ondertussen is de beurs hét premium event voor hoogwaardige, innovatieve en stijlvolle merken van het Europese vasteland. Aan het begin van elk fietsseizoen verzamelen de Europese insiders uit de bikebranche zich in Düsseldorf in Areal Böhler, een van de mooiste en meest spectaculaire beurslocaties in Europa, om het geïnteresseerde publiek er de mooiste producten uit de wereld der fietsen en e-bikes te presenteren. Het team van CYCLINGWORLD Europe bestaat vandaag zowel uit fiets- en e-bikefanaten als internationaal ervaren evenementenprofessionals.

Meer informatie vindt u op: www.cyclingworld.de/en

 van