23-05-2019 - Kitesurfen, Nieuws

Windraam eerste editie NK Bodydraggen opent in juni

Kiters glijden deze zomer massaal over het water bij The Spot in Zandvoort

Zandvoort,  juni 2019 –
Op het strand van Zandvoort vindt deze zomer de eerste editie van het NK Bodydraggen plaats bij The Spot. Het windraam van het spectaculaire kitesurfevenement opent op 1 juni en loopt tot en met 7 juli. Organisator en kitesurfer Kevin Langeree kan niet wachten om met de overige 60 kiters het water op te gaan. “Ons doel was een laagdrempelige wedstrijd in deze extreme watersport waaraan iedere kitesurfer kan meedoen én kan meedingen naar de titel Nederlands Kampioen Bodydraggen 2019”, zegt Kevin. “Dit was een schot in de roos, want de 60 startbewijzen vlogen eerder dit jaar de deur uit.”
Bodydraggen is het basisprincipe van kitesurfen, waarbij je op je buik door het water glijdt en voortgesleept wordt door een kite. “De wedstrijd wordt spectaculair en heftig, maar voornamelijk fun to watch”, zegt Kevin. “Voor mij is het event geslaagd als de kandidaten met pijn in de lachspieren en spierpijn van het meedoen naar huis gaan.” Ook Hugo de Koning, DGA van hoofdsponsor YoungCapital en fervent kiter, gaat dit jaar voor de winst: “Ik kan niet wachten om samen met alle kitefanaten de strijd aan te gaan en er een enorm toffe dag van te maken!”

De kiters leggen een korte baan parcours af dat voornamelijk bestaat uit: water, water … en nog eens water. “Tijdens de heats bodydrag je eerst een stuk aan de wind de kust uit, totdat je bij de eerste boei aankomt, waarna je keihard downwind gaat”, zegt Kevin. De snelste bodydragger mag zich Nederlands kampioen Bodydraggen 2019 noemen. “Maar … makkelijk zal het niet worden. Wellicht worden er onverwachte elementen toegevoegd aan een aantal heats”, hint Kevin.

High speed

Naast het NK wordt er ook een wereldrecordpoging georganiseerd voor: ‘de hoogste snelheid ooit ‘al bodydraggend’ gehaald. De deelnemers die meedoen aan het NK krijgen de kans om een gooi te doen naar dit high speed wereldrecord. Het zal zeker niet makkelijk worden want ook de organisator zelf, Kevin Langeree zelf zal zijn uiterste best doen om zijn prijzenkast met deze titel te verrijken. Wie wordt de snelste bodydragger ooit? We gaan het zien tijdens het NK Bodydraggen 2019.

Het windraam is in de volgende weekenden geopend: 1 & 2 juni, 15 & 16 juni, 22 & 23 juni, en 6 & 7 juli afhankelijk van de wind wordt het meest optimale weekend gekozen. Het event vindt plaats bij The Spot in Zandvoort.

Als je mee wilt doen aan de wereldrecordpoging of gewoon wilt komen kijken, houd dan de social media accounts @NKBodydraggen, de Facebook eventpage, en NKBodydraggen.nl in de gaten voor de start van het evenement.

Het NK Bodydraggen wordt georganiseerd in samenwerking met YoungCapital, The Spot Watersport & Events, O’Neill en Naish.

 

Voor meer Kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste Kiteboard magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Access!

 van