16-04-2019 - Mountainbiken, Nieuws

Endura MT500 Thermo Jersey en Waterproof Trousers

Endura MT500 Waterproof Trousers

De producten van Endura behoeven in Up/Down geen introductie meer. We kennen het merk met name van de Endura MT500-lijn, die garant staat voor het drooghouden van de mountainbiker. Een aantal jaar terug maakten we al kennis met de Waterproof Trouser, een lange waterdichte broek. Nu is daar een opvolger. De broek is gemaakt van Exoshell60-materiaal, dat water buitenhoudt en zweet afvoert. Dankzij de verschillende panelen en smalle pijpen sluit de broek echt goed aan bij de bewegingen die je als biker maakt. Deze vind je rond het kruis en de knieën, op de kont is extra versteviging aangebracht, wat de duurzaamheid ten goede komt. Pluspunten van het nieuwe model vinden we de rits en extra knoop, die een sanitaire stop in de regen (voor de boys in elk geval) net wat efficiënter maakt. Tweede grote update is dat de rits aan de zijkant nu veel verder open kan. De vorige versie kon dat een beetje, waardoor je nog steeds je schoenen uit moest trekken om de broek aan of uit te doen. De ritsen zijn netjes geseald, dus ook lekker waterdicht. Verder vind je nog twee zakken, ook met ritsen. Hoewel dit geen goedkope uitgave is, maakt deze broek (of een ander Endura MT500-product uit de lijn) je MTB-leven in Nederland wel een heel stuk leuker.

ENDURA MT500 WATERPROOF TROUSERS

Prijs € 219,99
Endura MT500 Thermo Jersey

Veelzijdigheid is misschien wel het kenmerk van deze jersey. Of jack, fleecevest, windstopper. Endura noemt het zelf een jersey, wij noemen het een antwoord op wat je moet aantrekken op winderige en koude droge dagen. En aangezien we in Nederland flink wat van degelijke dagen kennen, is dit een welkom kledingstuk. De panelen rekken goed mee met je bewegingen, waardoor het zowel slimfit zit als lekker draagt. De panelen op de borst en mouwen zijn winddicht en houden je warm en beschermd tegen de wind. Het materiaal op de rug is vrij dun, waardoor deze de warmte afvoert. De zakken zitten onzichtbaar verstopt (zelfs zodanig dat we de twee front-zakken pas na een week rijden ontdekten) in het jack en bieden ruimte aan een reepje, kleine tool of je telefoon. Op de schouders zitten siliconengrippers, welke ervoor zorgen dat je rugtas niet alle kanten op schiet over het gladde materiaal. Op de trails is dit jack al snel een lievelingetje geworden en heeft het de plaats ingenomen van onze windstoppers en fleecejack.

Endura MT500 Thermo Jersey
Prijs € 99,99
Meer lezen over de Endura MT500-lijn of over andere producten?

Dit artikel is afkomstig uit Up/Down #1 2019. Word abonnee van Up/Down zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel meer hoeft te missen. Losse uitgaven van Up/Down kun je ook bestellen in de Soul Webshop. Digitale uitgaven kun je uiteraard terug vinden in de Soul Kiosk App, zodat je Up/Down ook via tablets of smartphones kunt lezen.

 

 

 van