04-11-2016 - Mountainbiken, Nieuws

#Epicbeats: Wouter Duinisveld met Canyon naar Cape Epic

Haagse triatleet met donorhart ontvangt mountainbike voor de zwaarste mountainbikerace ter wereld in Zuid-Afrika.

wouter

Kom op maandag 7 november om 16.00 uur naar lola Bikes and Coffee in Den Haag waar Wouter Duinisveld zijn Canyon Lux CF ontvangt waar hij de Cape Epic op gaat trotseren. Dok vertelt Wouter bij Lola Bikes over zijn avontuur en hoe zijn trainingen gaan in aanloop naar dit evenement.

Wouter begint op 19 maart aan dit waanzinnige avontuur. Met een bevriende atleet die ook een harttransplantatie heeft ondergaan fietst hij de Cape Epic. Een bizarre challenge van een week door de wildernis van Zuid-Afrika. Canyon zorgt voor het beste materiaal om de tocht te kunnen volbrengen.

Wouter Duinisveld en Elmar Sprink geven met hun deelname ook aandacht aan het belang van orgaandonatie in het 50e jaar dat harttransplantatie mogelijk is. In 1967 werd namelijk in Zuid-Afrika de eerste succesvolle harttransplantatie uitgevoerd. Wouter en Elmar zijn de eerste mensen met een harttransplantatie die aan de start staan van deze race.

De 14e editie van de Absa Cape Epic eindigt op 26 maart 2017 en wordt een ultieme uitdaging voor aile professionele en amateur atleten die meedoen. En zeker als je de tocht moet volbrengen met een donorhart. Zo’n 1300 lokale en internationale mountainbikers gaan deze 8-daagse uitdaging aan.

De Cape Epic moet volbracht worden door beide leden van een tweepersoons team en gaat over 700 km ruig terrein in een prachtige omgeving. En dat is inclusief zo’n 15.000 hoogtemeters over de overweldigende bergpassen van ZuidAfrika. De proloog is op 19 maart in Durbanville. Het team van Wouter en Elmar heet Sandisk Epic Beats.

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van