04-11-2016 - Mountainbiken, Nieuws

#Epicbeats: Wouter Duinisveld met Canyon naar Cape Epic

Haagse triatleet met donorhart ontvangt mountainbike voor de zwaarste mountainbikerace ter wereld in Zuid-Afrika.

wouter

Kom op maandag 7 november om 16.00 uur naar lola Bikes and Coffee in Den Haag waar Wouter Duinisveld zijn Canyon Lux CF ontvangt waar hij de Cape Epic op gaat trotseren. Dok vertelt Wouter bij Lola Bikes over zijn avontuur en hoe zijn trainingen gaan in aanloop naar dit evenement.

Wouter begint op 19 maart aan dit waanzinnige avontuur. Met een bevriende atleet die ook een harttransplantatie heeft ondergaan fietst hij de Cape Epic. Een bizarre challenge van een week door de wildernis van Zuid-Afrika. Canyon zorgt voor het beste materiaal om de tocht te kunnen volbrengen.

Wouter Duinisveld en Elmar Sprink geven met hun deelname ook aandacht aan het belang van orgaandonatie in het 50e jaar dat harttransplantatie mogelijk is. In 1967 werd namelijk in Zuid-Afrika de eerste succesvolle harttransplantatie uitgevoerd. Wouter en Elmar zijn de eerste mensen met een harttransplantatie die aan de start staan van deze race.

De 14e editie van de Absa Cape Epic eindigt op 26 maart 2017 en wordt een ultieme uitdaging voor aile professionele en amateur atleten die meedoen. En zeker als je de tocht moet volbrengen met een donorhart. Zo’n 1300 lokale en internationale mountainbikers gaan deze 8-daagse uitdaging aan.

De Cape Epic moet volbracht worden door beide leden van een tweepersoons team en gaat over 700 km ruig terrein in een prachtige omgeving. En dat is inclusief zo’n 15.000 hoogtemeters over de overweldigende bergpassen van ZuidAfrika. De proloog is op 19 maart in Durbanville. Het team van Wouter en Elmar heet Sandisk Epic Beats.

 van