29-11-2017 - Snowboarden, Nieuws

Rentree Erik Bastiaansen: winst Europa Cup Landgraaf

Bijna een jaar is hij uit de roulatie geweest. Vorig wedstrijdseizoen kwam hij niet in actie, maar dit jaar lijkt freestyle snowboarder Erik Bastiaansen weer helemaal terug. Op de indoorpiste van SnowWorld Landgraaf eiste de 19-jarige snowboarder bij slopestylewedstrijden tot twee keer toe de eerste plaats voor zich op. Na de FIS slopestylecompetitie van woensdag, liet hij zich ook in de Europa Cupwedstrijd van donderdag tot de beste kronen.

Verwachtingen
“Ik wilde het eigenlijk niet, maar kwam hier wel met bepaalde verwachtingen naartoe”, vertelde Bastiaansen nadat voor de tweede keer de hoogste trede van het erepodium was opgeklommen. “Er lag best wel wat druk op deze wedstrijden. Als je er zo lang uit bent geweest, is het even afwachten hoe het loopt. Maar gisteren bij de FIS-wedstrijden ging het gewoon erg lekker en dat gaf veel zelfvertrouwen voor vandaag. Omdat ik bij de eerste kickerrun kwam te vallen, moet ik wel wat meer risico’s nemen. Bij mijn tweede railrun heb ik een trick gedaan, die ik zelfs nog niet in de trainingen heb getest. Een risico ja, maar het is gelukt. Dit is de bevestiging dat ik weer terug ben.”

Finale
Bij de EC slopestyle van donderdag was Erik Bastiaansen de enige Nederlander in de finale bij de mannen. Bij de vrouwen startte Melissa Peperkamp ook in de finaleheat, maar belandde net naast het podium met een vierde plaats, terwijl ze een dag eerder nog het brons mocht ophalen. Casper Wolf wist bij de FIS-wedstrijden eveneens een derde plek te veroveren.

Prachtig optreden
“We kunnen terugkijken op een prachtig optreden hier”, reageerde coach Niels Oostendorp. “Erik wint twee keer, gisteren Casper en Melissa ook op het podium. Helaas lukte het Casper Wolf en Kai Groeneveld niet door te dringen tot de finales en Max hebben we vandaag een beetje gespaard omdat hij gisteren toch met wat pijn van de piste kwam. Al met al hebben ze aan de verwachtingen voldaan en dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.”


Meer over de Nederlandse selectie op de site van de Nederlandse Ski Vereniging.
Voor meer actuele info, volg de instagram pagina van de Nederlandse selectie.

 van