21-08-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

F-One WTF!? 2020 – Review

De F-One WTF!? (Win That Freestyle!?) is het board waarmee de pro-freestylers van F-One het wedstrijdtoneel bestijgen. Daarom rijst de vraag: moet je een hardcore freestyler zijn om met dit board te kunnen varen?

De eerste versie van de F-One WTF!? werd twee jaar geleden geïntroduceerd en niet zonder succes. De freestyle-pro’s van F-One waren vaak te vinden in de top van het wedstrijdveld. De nieuwe versie heeft twee carbon strips in de lengte gekregen voor een nog betere controle van de pop. Al is het niet het board met de meeste pop, de controle van de afsprong is subliem. Belangrijk want, wat heb je aan een board met mega pop als deze niet te controleren is?

Rockerlijn

Dit komt hoofdzakelijk door een rockerlijn die verdeeld is in drie gedeelten. Het middelste gedeelte is vrij vlak wat voor goede planeer-eigenschappen zorgt. Dan komt er een stuk die wat krommer loopt, dit is fijn voor soepele landingen. En de tips hebben weer een vlakke rockerlijn zodat je goed kunt afzetten bij het springen. In de tips zitten channels voor meer grip. De rail is gebaseerd op F-One’s unieke HRD-rail waarbij de rail in de tips dun is voor maximale grip: dik onder de voeten voor maximale lift en balans en dun in het midden voor grip bij het hoogtelopen.

Nog een belangrijk punt zijn de landingen. Die gaan subliem met de F-One WTF!? Wat heb je aan een dikke trick zonder dat je deze kan landen? Ook al land je iets uit balans het board is heel makkelijk te corrigeren. De dubbele V-concaaf zorgt ervoor dat het water wordt weggeduwd bij een landing zodat je niet hard landt. Lekker voor de knietjes en enkeltjes. Dit nodigt uit om nieuwe tricks te gaan proberen. De pro’s van F-One geven alvast voldoende inspiratie.

F-One WTF!? 2020 - Review

Verder zorgt die dubbele V-concaaf ervoor dat het board los op het water ligt waardoor je makkelijk kunt aankanten voor een sprong. Dit in combinatie met de dunne rail in het midden, zorgt voor een makkelijke en explosieve afzet. Niet alleen voor pro’s. Verder zitten er nog step channels in het onderwaterschip voor goede waterafvoer en controle op hoge snelheid. Het board is erg makkelijk te controleren, ook als de wind toeneemt en in heftige chop. Je stuitert niet wild over het water heen, wat nogal eens het geval is bij stijve boards. Al met al een board die niet alleen voor de pro’s is weggelegd maar ook voor gevorderde rijders die graag nieuwe tricks willen leren.

F-One WTF!? 2020 - Review

Mooie afwerking

De afwerking van de F-One WTF!? is erg mooi dankzij een Lite Tech-bouwwijze en de Unibox vinboxen. Bij dit laatste zitten de 50 millimeter asymmetrische vinnen door het board heen en die vormen daardoor één geheel met het board. Deze zijn dun voor een maximale snelheid. Helaas zijn ze niet uitwisselbaar met andere vinsystemen. Ook leverbaar met 35 millimeter vinnen. Wij voeren de F-One WTF!? met de Platinum 3- bindingen, die wij heel fijn en comfortabel vonden. Het board het een vlak deck waardoor je er ook met boots op kunt varen.

Eigenschappen F-One WTF!? 2020:

F-One WTF!? 2020 - Review

Voor meer informatie over dit board kun je naar de website van F-One gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.

Deze review van de ‘ F-One WTF!? 2020 ‘ komt uit Access #1 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van