08-12-2023 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Andrea Principi Kroont Zich tot Red Bull King of the Air 2023

In een adembenemende adrenaline show werd de 19-jarige Italiaan Andrea Principi bekroond tot kampioen van de prestigieuze Red Bull King of the Air-competitie, die plaatsvond in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Het jonge kitesurfwonder toonde uitzonderlijke vaardigheid en innovatie, waarmee hij de harten van duizenden toeschouwers en kijkers over de hele wereld veroverde. Temidden van de uitdagende stormachtige winden langs de kust van Kaapstad, liet Principi een optreden zien dat de geschiedenis van de kitesurfsport zal markeren.

Opmerkelijk genoeg behaalde de rijder een historische primeur in de finale van de Red Bull King of the Air competitie, waarbij hij drie tricks uitvoerde die elk een perfecte 9 van de jury kregen. Deze opmerkelijke prestatie onderstreept de opkomende dominantie van de tiener in de wereld van Big Air kitesurfen.

Bekijk hieronder de epische finale van de Red Bull King of the Air 2023.

“Ik ben sprakeloos. Dit is al zo lang mijn droom. Vandaag heb ik die droom werkelijkheid gemaakt,” zei een extatische Principi na zijn overwinning.

Zijn overwinning in Kaapstad tijdens Red Bull King of the Air, gecombineerd met zijn triomf eerder dit jaar bij de Red Bull Megaloop in Nederland, bevestigt zijn status als een geduchte kracht in de kitesurfsport.

De finale van de Red Bull King of the Air was een boeiende wedstrijd van vaardigheid en creativiteit, waarin Principi werd geconfronteerd met zijn vrienden en trainingspartners, Lorenzo Casati uit Italië en Jeremy Burlando uit Spanje.

Terwijl Principi de show stal, verbaasde Casati, de verdedigende kampioen en uiteindelijke runner-up, het publiek tijdens de Red Bull King of the Air met een dubbele kiteloop, dubbel board-off, wat hem de Mystic Move Of The Day onderscheiding opleverde.

Red Bull King of the Air

Foto’s: Craig Kolesky, Paul Ganse 


Kijk voor meer artikelen of voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines kop Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van