18-10-2016 - Snowboarden, Nieuws

Freeride Film Festival in Tuschinski

Op vrijdag 4 november vindt het Freeride Film Festival plaats in Tuschinski, Amsterdam. Meer dan 1500 enthousiaste off-piste skiërs en snowboarders genieten van de nieuwste freeride films, waaronder enkele films van Nederlandse makelij.

“Wij merken dat off-piste skiën en snowboarden populairder is dan ooit. Het Freeride Film Festival trekt freeriders uit het hele land en daarbuiten. Met meer dan 15 films, workshops en lezingen is dit hét begin van de winter voor fanatieke wintersporters.”, benadrukt Arjen de Graaf van organisator wePowder.nl.

Grote films

Op het Freeride Film Festival is een mooie mix te zien tussen de echte blockbusters en soul films. Je kunt bij dé snowboardfilm van 2016 bekijken, The Fourth Phase met Travis Rice, maar ook kleinere producties zoals The Eternal Beauty Of Snowboarding zullen verrassen. Ook grote Amerikaanse producten zoals Matchstick Productions en TGR laten hun films zien op het Freeride Film Festival.

Clinics

Tijdens het Freeride Film Festival is het ook mogelijk om clinics te volgen. Hierbij worden skiërs en snowboarders bewust gemaakt van de risico’s van buiten de piste skiën en snowboarden en krijgen ze meer kennis over het vinden van de beste sneeuw. ‘Die bewustwording is belangrijk. wePowder stimuleert tot avontuur, tot vrijheid, maar dit moet wel zo verantwoord mogelijk gebeuren. Freeriden is en blijft een risicosport en met de wePowder Safety Academy en deze clinics nemen wij hierin onze verantwoordelijkheid’.

Het Freeride Film Festival vindt op vrijdag 4 november vanaf 18.00 uur plaats in Tuschinski, Amsterdam. Meer informatie is overigens te vinden op de website.

 van