04-08-2021 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

G-force Pro-X pads

Wat zeggen ze over de G-force pads? 

Nu we steeds meer technische trailfeatures op de vaste routes tegenkomen neemt ook het risico op een val evenredig toe. Het dragen van beschermers op deze stukken zou dan ook niet misstaan, ware het niet dat deze secties veelal kort zijn op een route waar de bescherming verder voornamelijk warm aanvoelt. G-Form maakt superdunne beschermers die hier uitkomst bieden. Een dunne lycra mouw of pijp is voorzien van ongeveer vijf tot zeven millimeter dikke padding die je moet beschermen bij een eventuele lichte impact. Zoals bij een schuivertje. Het RTP-materiaal is zacht en beweegt soepel mee. Doordat het reageert (hard wordt) bij impact, biedt het toch een hoge mate van bescherming. Licht van gewicht, zeer comfortabel. 

G-force pro X-Pads

Wat vinden wij van de G-force pads? 

Een schuiver is snel gemaakt en aangezien schaafwonden en de daarmee gepaard gaande korsten ons fietsplezier in de weg zitten, klinken deze pads als een goede investering. De G-force pads trek je makkelijk aan en wegen amper iets, ze doen meer denken aan een knie- of armwarmer. Ook al houdt het iets van warmte vast, is dit niet te vergelijken met reguliere pads die je echt laten zweten. Ook het trappen gaat moeiteloos. Doordat de pads zijn onderverdeeld in allerlei kleine segmenten bewegen ze fijn mee. Hierdoor vergeet je dan ook snel dat je ze draagt.

De G-force pads hebben niet hetzelfde effect als hun dikkere broers. Namelijk dat je voelt dat je net even iets harder kan omdat je goed bent ingepakt. Ze zijn er echter simpelweg voor je wanneer je echt onverwacht onderuit gaat. Wij zijn er tijdens de testperiode niet mee gevallen. We hebben ons wel speciaal voor jullie op onze knieën laten vallen. Dit om toch een soort van oordeel te kunnen vellen. Je voelt de impact zeker nog, maar het is minder pijnlijk en dit gaat vermoedelijk zeker het verschil maken tussen een week schaafwonden met watjes deppen of met de schrik vrijkomen.  

Prijs € 74,95 (knie) en € 44,95 (elleboog) 

g-form.com 


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk opRidersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van