25-01-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Gazelles N°1 genomineerd voor Fiets Innovatie Award

De N°1 van Gazelle wordt gezien als één van de belangrijkste fietsinnovaties van dit moment. De conceptfiets, beter bekend als ‘de fiets van de toekomst’, is genomineerd voor de Fiets Innovatie Awards 2017, een initiatief van de RAI Vereniging. Op maandag 3 april wordt bekend of Gazelles speedbike daadwerkelijk winnaar is.

Gazelle

Volgens de vakjury is de N°1 een e-bike voor de toekomst en bedoeld voor mensen die van exclusieve lifestyleproducten houden. Vooral de ontwerpfilosofie achter de N°1, gecombineerd met het Italiaanse design van Giugiaro, spreekt de jury aan. De ontwerpers hebben met deze connected e-bike een product ontwikkeld dat zich in verschillende opzichten onderscheidt van de huidige fietsen in de markt.

De besturing van de N°1 werkt via het geïntegreerde COBI-systeem, bestaande uit een hub, duimregelaar en app. De N°1 koppelt de fiets met de smartphone van de fietser en biedt veel functionaliteiten, waaronder routeplanning, navigatie, een trackingsysteem en weergave van ritdata. Met al deze mogelijkheden is de N°1 een duurzame concurrent van de auto. De actieradius schommelt rond de 200 kilometer, afhankelijk van de omstandigheden.

Uitreiking op 3 april
Gazelle presenteert de N°1 begin maart in een pitch aan de vakjury. Op basis van deze pitch en het juryrapport wordt bekend of de N°1 als winnaar uit de bus komt. Deze verkiezing heeft als doel om nieuwe producten en toepassingen op fietsgebied extra onder de aandacht te brengen van het publiek. Daarnaast wil initiatiefnemer RAI Vereniging productvernieuwing stimuleren.

Voor meer informatie over de concept Gazelle N°1, klik hier.

 van