14-01-2020 - Nieuws, Wielrenblad, Tips & Tricks

Getest: Smith Attack Max

Deze Attack Max ziet er tamelijk conventioneel uit maar heeft een paar goede kaarten in zijn mouw zitten. Hij wordt geleverd met twee ChromaPop-lenzen: een donkere en een roze variant, voor verbeterd contrast bij omstandigheden met minder licht. ChromaPop zou licht moeten filteren van golflengtes die het oog moeilijk van elkaar kan onderscheiden, met verbeterd contrast, natuurlijke kleuren en meer helderheid tot gevolg. Dat is moeilijk te controleren maar in de praktijk zijn beide lenzen erg prettig in de omgang. De Attack Max heeft geen frame en dat heeft als grote voordeel dat hij erg makkelijk schoon te maken is: geen wazige randen omdat je dicht tegen het frame aan niet goed kunt poetsen. De lens is tamelijk dik uitgevoerd zodat de bril als geheel solide aanvoelt. De pootjes hebben een prettige ‘parkeerstand’ in in- en uitgeklapte positie. De uiteinden hebben geen metalen kern, maar volgens de instructies is het uiteinde middels verhitting in de juiste vorm te modelleren. Ook zonder die moeite zit hij bij ons prettig en stevig, dus waarom moeilijk doen. De bril weegt 30 gram op onze weegschaal, je voelt hem dan ook nauwelijks zitten.

De grote troef van de Smith Attack Max is de bevestiging van de pootjes aan de lens. Het uiteinde van de pootjes is een soort happertje, met een magneetje in beide kaken. De pootjes maak je zodoende met een bevredigende klik supersnel vast aan de lens. Je kunt de lens altijd aan de randen vasthouden waardoor je na een lenswissel geen vingerafdrukken hoeft te verwijderen. De magneetjes zullen niet slijten waardoor het systeem vermoedelijk levenslang werkt, zolang je er niet op gaat zitten. Mocht je toch wat meer kleur willen in frame of lens dan zijn er een boel (neon)kleuren beschikbaar. De ideale bril als je vaak van lens wisselt.

Foto: Smith Attack Max

Prijs: € 229.95

Meer informatie over de Smith Attack Max? Klik dan hier. 


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van