03-03-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Hiswa Funsports Xperience: Probeer de realistische kitesimulator

Van 8 t/m 12 maart staat voor de tweede keer in de geschiedenis van de HISWA de KiteSurf simulator weer klaar voor enthousiaste deelnemers. De simulator leert je op een leuke manier de basisprincipes van het kitesurfen. Dit is voor jou de ultieme kans om hem zelf te ontdekken bij de F-One stand tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show.

Wil je gratis naar binnen, dan is dit je kans!

Lijkt het je leuk om zonder iets te betalen de HISWA 2017 te bezoeken, zodat jij zelf je eerste kiteles kunt ervaren met de KiteSim? Dan is dit je kans! Het enige wat je hoeft te doen is een mailtje te sturen naar info@soulonline.nl of stuur een bericht via onze Facebook-pagina met de volgende tekst: Ik wil naar de HISWA! Vergeet dan niet je NAW-gegevens en je e-mailadres erbij te vermelden.

KiteSim

De kite simulator is het geesteskind van Robert Hoogendijk, ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft. Er is meer dan vijf jaar aan de kite simulator gewerkt, om het echte kite gevoel zo goed mogelijk te kunnen nabootsen. Kitesurfen is een ultieme vorm van buitensport waar wind, water en het luchtruim samenkomen. Door gebruik te maken van doorontwikkelde vliegers in combinatie met de juiste techniek, kan een kitesurfer al vanaf 3 bft genieten van wat watersport te bieden heeft.

Realistisch

De wereld waar de kitesurfer zich in begeeft is ontworpen door de meest knappe koppen van de TU-Delft. Het team heeft dezelfde werking uit het echte leven naar de simulator vertaald, waardoor het net lijkt of je echt op het water staat. Het concept is door een paar ervaren game-programmeurs verwerkt tot een realistische ervaring, die niet onderdoet voor het echte werk. Door gebruik te maken van een Oculus-rift wordt het helemaal next-gen!

Perfecte condities

Je hebt onwijs veel zin om te gaan kitesurfen, maar wanneer je naar buiten kijkt staat er geen zuchtje wind. BALEN DUS! Met de kitesurf simulator is dit geen issue meer en kan je zelf de weersomstandigheden instellen zodat je altijd optimaal kan surfen. Op deze wijze kun je gemakkelijk leren kiten op vlak water, maar als je helemaal los wilt gaan, dan kan de KiteSim natuurlijk ook de meest brute weersomstandigheden voor je nabootsen.

Beleef het zelf!

Iedereen kan op een interactieve manier leren kiten met de simulator, hierdoor kunnen zowel professionals als beginnelingen helemaal tekeer gaan op het virtuele water. Kom de simulator zelf bewonderen op de HISWA van 8 t/m 12 maart! Door bovenstaande sfeerimpressie kun je alvast helemaal in de stemming komen voor het evenement! Voor meer informatie over de KiteSim kun je terecht op de website. Tot snel!


Praktische informatie

Datum
Woensdag 8 t/m zondag 12 maart 2017

Locatie           
RAI Amsterdam, Europaplein 22, Amsterdam

Openingstijden          
Woensdag 8 maart       11.00 – 18.00 uur
Donderdag 9 maart      11.00 – 22.00 uur
Vrijdag 10 maart          11.00 – 22.00 uur
Zaterdag 11 maart       10.00 – 18.00 uur
Zondag 12 maart         10.00 – 18.00 uur

Toegangsprijzen
Online voorverkoop (t/m 7 maart)
-dagkaart                                       € 12,50
-avondkaart (vanaf 18.00 uur)      €   8,50
-NS dagretour 2e klas                     € 13,00
-NS dagretour 1e klas                     € 17,00

Aan de kassa/tijdens de beurs:
-dagkaart                                       € 15,00
-avondkaart                                   € 10,00

Jongeren t/m 16 jaar hebben gratis toegang!

Meer informatie en kaartverkoop     
www.funsportsxperience.nl.

Social media
Facebook.com/FunsportsXperience
Instagram.com/Funsports_Xperience

 van