08-07-2019 - Mountainbiken, Nieuws

Hutchinson lanceert de gloednieuwe Skeleton Racing Lab

Crosscountry mountainbiken doe je voortaan
met hetzelfde materiaal als de profs

Goed nieuws voor wie de komende zomer en volgend najaar nog enkele crosscountryritten of -wedstrijden plant. Dankzij het intussen haast legendarische Franse fietsbandenmerk Hutchinson rijd je voortaan met dezelfde banden als de toppers van deze wereld!

Toegegeven: speedfreaks die het liefste downhillen, trekken maar beter zo’n duizend kilometer zuidwaarts. Maar dat betekent geenszins dat je in onze lage landen geen onwaarschijnlijk MTB-plezier kunt beleven. Of je nu kickt op modder en koukleumen tijdens de Drenthe 200, de vlaktes rond Apeldoorn doorkruist tijdens de Merida Bike Marathon, het zand van het Noord-Limburgse Pelt opzoekt voor de Bosland ATB Challenge dan wel je techniek test in de Feeënvallei op de Chouffe Marathon: keuze in overvloed!

Als je intussen al wat kilometers op de teller hebt, dan weet je dat het niet alleen soms moeilijk kiezen is welke ritten je gaat rijden. Ook de juiste banden kiezen blijft voor velen onder ons soms nog een vraagstuk. Tenslotte is het materiaal waarmee de toppers van deze wereld rijden, niet altijd weggelegd of beschikbaar voor iedereen. Maar net daar wil Hutchinson verandering in brengen.

Helden van Hutchinson

Geef toe: we spiegelen ons allemaal wel aan één of enkele MTB-helden. Wie die van jou zijn, kies je natuurlijk zelf. Maar wie de mountainbikewereld een beetje volgt, kent vast atleten als David Valero (kampioen van Spanje 2018, winnaar van de Andalucia Bike Race 2019, winnaar van de Mediterranean Epic 2019), Natalia Fischer (winnares van de Asturias Bike Race), Joshua Dubau (kampioen van Europa U23 2018, kampioen van Frankrijk U23 2018, 2e overall XC World Cup U23 2018), Sébastien Carabin (momenteel derde plaats op de UCI marathon ranking) of Alice Pirard (kampioen van België marathon 2019, 2018). Behalve dat ze toppers zijn in hun sport, hebben ze één ding met elkaar gemeen: allemaal verkiezen ze de Skeleton Racing Lab van Hutchinson voor hun wedstrijden.

Ontwikkeld met de beste atleten ter wereld

Sterker nog: deze XC-toppers rijden niet alleen met deze band, ze hebben hem helpen ontstaan. “Ontwikkelen. Testen. Verbeteren. Herhalen.” Dat is de filosofie achter het nieuwe Racing Lab-assortiment van Hutchinson. Een ultralichte en goed rollende band, dat was waar de atleten vooral naar op zoek waren. Ontworpen met een sectie van 2.15, is de verbeterde Skeleton met opzet groter (53mm) dan de andere XC-modellen van het merk en kreeg hij een vorm die gemaakt is voor hedendaagse XC-wedstrijden. Het is de perfecte band om te rijden met lage druk, dankzij de beste XC-behuizing van Hutchinson.

De band biedt uitstekende rol- en vervormingsprestaties om de meest technische rijders te ondersteunen en tegemoet te komen aan de eisen van crosscountry-wedstrijden vandaag. Vooraan of achteraan gemonteerd: de nieuwe Skeleton is onmisbaar op droge of gemengde terreinen.

Als je het profiel van de band bekijkt, zie je trouwens een skelet. Dat is ook hoe de band zijn naam kreeg. De verschillende noppen zijn hier omheen geplaatst en met elkaar verbonden. Zo zorgen ze ervoor dat er permanent contact is met de grond. Voor de samenstelling besloot Hutchinson om het Race Ripost XC-rubber te gebruiken. Dat bestaat op zich uit drie verschillende compounds en werd ontwikkeld voor topprestaties. Het heeft een hard loopvlak, maar tegelijk zijkanten die zachter en flexibeler zijn voor meer grip.

De Skeleton Racing Lab is beschikbaar in maat 29 x 2.15 en in drie nieuwe versies:

– Een ‘black walls’-versie, gericht op lichtheid en snelheid en dus vooral bedoeld voor snelheidsduivels tijdens XC-wedstrijden.

– Een ‘tan walls’-versie, die naast kleur ook extra comfort biedt. Het technische proces dat voor de ‘tan’-kleur zorgt, draagt ook bij tot meer flexibiliteit omdat het mengsel geen carbon bevat. Zo vervormt de behuizing nog beter dan de zwarte versie. Dat kan sommigen doen denken aan het rijgedrag en het comfort van tubes. Pakweg 0,1 bar meer dan bij de ‘black’ versie zorgt hier voor meer rijplezier.

– Een Hardskin-versie met versterking van hiel tot hiel, geplaatst op een karkas met 66 TPI. Perfect om probleemloos de lange afstanden af te leggen!

Meer weten? Kijk snel op hutchinson-racinglab.com.

 

 

Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste mountainbike magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Up/Down!

 van