18-09-2017 - Mountainbiken, Nieuws

International ‘TAKE A KID MOUNTAIN BIKE DAY’ in Wageningen!

Op 7 oktober wordt op het Wild Dukes Bike Park in Wageningen meegedaan met het internationale ‘Take a kid mountainbike day’. Kinderen in de leeftijd van 3-16 jaar kunnen dan kennis maken met het rijden op een bikepark en krijgen natuurlijk tips en trucs van ervaren bikers.

Het Wild Dukes Bike Park heeft een pumptrack van 300 meter lengte. Hierbij beweeg je je niet voort door te trappen, maar door pompende bewegingen te maken. Dit is geschikt voor alle leeftijden, net als het pad die rond het terrein loopt, waarin wat (spring)heuveltjes zitten. Verder bestaat het park uit 500 meter met houten hindernissen (North shore). Hierbij zijn drie technische niveaus onderscheiden, van relatief gemakkelijk tot pro. Midden in het park staat een 5 meter hoge houten starttoren. Vandaar kun je eventueel de pumptrack op, maar ook twee zogenaamde dirtlijnen. Deze bestaan uit hoge heuvels/schansen, waarop je kunt springen. Deze zijn alleen geschikt voor ervaren bikers.

Tijdens het ‘Take a kid mountain bike day’ op het Wild Dukes Bike Park worden backflips (achterwaartse salto’s) en dergelijke gemaakt, maar er zijn ook lijnen die gemakkelijk door een driejarige op een loopfiets gereden kunnen worden. Voor iedere leeftijd en technische vaardigheid zijn er wel lijnen geschikt. De ervaren rijders zullen regelmatig hun kunsten vertonen.

Er zijn enkele Specialized leenfietsen en leenhelmen beschikbaar en toegang is (altijd) gratis. Helm is uiteraard verplicht.

Datum: 7 oktober 2017 van 14.00 tot 17.00 uur
Adres: Bosrandweg 20
Leeftijd: 3 tot en met 16 jaar

Het Wild Dukes Bike Park is volledig gebouwd door vrijwilligers. Het terrein is kosteloos ter beschikking gesteld door Staatsbosbeheer en sponsoren hebben het materiaal bekostigd (w.o. Gemeente Wageningen en Provincie Gelderland). Het park is gratis toegankelijk na ondertekening van het veiligheidsreglement op www.wilddukes.nl.


Meer MTB nieuws op je tijdlijn? Volg Up/Down dan ook op Facebook en Instagram. Altijd het laatste nieuws als eerste in de bus? Neem dan een abonnement op Up/Down magazine en geniet van de vele voordelen als abonnee!

 van