23-11-2023 - Kitesurfen, Leesvoer

ION Seek Amp Max_Flex – Wetsuit Review

De Ion wetsuit-lijn is beschikbaar voor heren (Seek), dames (Amaze) en jeugd (Capture). Elke serie is onderverdeeld in verschillende lijnen: Select (premium), AMP (meest flexibel), Core (allround) en Element (duurzaam). Wat nieuw is in de AMP-lijn, is het gebruik van Max_Flex. En die hebben wij getest.

De flexibiliteit van een wetsuit wordt niet alleen bepaald door het gebruikte neopreen, maar ook door de gebruikte binnenvoering en buitenlaag. Ion maakt in de AMP-lijn gebruik van hun nieuwe Max_Flex als buitenlaag voor de armen en schouders. Dit materiaal is extreem rekbaar vanwege zijn ruitvormige structuur. Bovendien zorgen de kleine kanaaltjes in de ruitjes ervoor dat het water sneller verdampt, wat resulteert in minder windchill en een lager gewicht van het natte pak. Maar net zo belangrijk als de buitenlaag is de binnenvoering. Bij de armen is er het zeer flexibele Slik_Stuff, wat zorgt voor maximale bewegingsvrijheid van de armen en schouders. Gecombineerd met lichtgewicht en flexibel I_Foam-neopreen, voelt het alsof je bijna geen wetsuit draagt. Het I_Foam-neopreen is overigens gemaakt met oesterschelp- poeder in plaats van kalksteen, wat het nog milieuvriendelijker maakt. Ion maakt verder ook gebruik van gerecycled nylon.

Plasma_Plush is de warmste binnenvoering van Ion en loopt van de rug tot aan de knieholten. Door het gebruik van grotere lussen in de stof wordt warmte beter vastgehouden. Dit zit alleen op de achterkant, omdat daar de wind tegen waait en de windchill het sterkst is. Bij de nek, borst en benen wordt Hot_Stuff 2.0 als binnenvoering gebruikt. Deze voering heeft ook grotere lusjes in de stof voor warmte, maar is flexibeler dan Plasma_Plush. De Ion Seek AMP Max_Flex heeft Maki_2.0-tape aan de binnenkant bij het kruis en bovenbenen voor optimale duurzaamheid. Het aantrekken van het wetsuit kan een uitdaging zijn vanwege de rekbaarheid van de stof. Je moet het stukje voor stukje om je heen rollen. Maar eenmaal aangetrokken krijg je daar een uiterst flexibel surfpak voor terug.

De frontzip sluit mooi af omdat er geen naden bij de randen zitten en er glad mesh-neopreen wordt gebruikt. Hierdoor komt er vrijwel geen water via de frontzip de wetsuit binnen. Bovendien kun je de sluiting handig met één hand aantrekken door aan een elastiekkoordje te trekken. Elastiek verliest na verloop van tijd zijn rekbaarheid, daarom is het slim dat dit koordje eenvoudig te vervangen is. Aan de binnenkant van de nek zit lekker zacht en flexibel glad mesh neopreen. Ook aan de binnenkanten van de uiteinden van de armen en benen bevinden zich stroken glad en plakkerig mesh neopreen, waardoor er weinig water binnenkomt en het niet omhoogschuift. Bij de uiteinden van de benen kun je elastische klittenbandsluitingen plaatsen, zodat er echt geen water in de pijpen kan komen. Deze blijven goed op hun plek zitten maar zijn niet aan het pak bevestigd, dus je moet ze niet vergeten mee te nemen. Verder zijn er afvoergaatjes op de rug en onderaan de benen, zodat eventueel binnengekomen water gemakkelijk kan weglopen. Al met al is dit een zeer goed afgewerkt, lichtgewicht, warm en uiterst flexibel surfpak. Er zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar voor zowel heren als dames (Amaze), variërend van hooded 6/5 tot 3/2 en in verschillende kleuren (tiedye, blauw en zwart), met de keuze tussen back- en frontzip.

Bekijk onze site voor meer informatie. Of kijk op de site van ION.


Dit artikel “ION Seek AMP Max_Flex – Wetsuit Review” komt uit Access #3 van 2023. Kijk voor meer boardreviews of voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines kop Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van