30-10-2019 - Mountainbiken, Nieuws

IRC MYTHOS XC TR

IRC, is dat niet dat bandenmerk waarop de fameuze Missy Giove en Tinker Juares in de jaren negentig voorbijkwamen? Yep. Wij namen de IRC MYTHOS XC TR 29×2,25” brede variant mee het bos in. Het Nederlandse bos in dit geval, de XC staat niet voor niets voor crosscountry. De Mythos kenmerkt zich dan ook met lage noppen en een rond, niet al te breed loopvlak. Het gewicht verbaast ons enigszins, 674 gram is niet extreem licht. Daarvoor krijg je wel een flink aantal nopjes terug.

TR staat voor tubeless ready, hetgeen simpel gaat op onze velgen. Dankzij de flinke binnenbreedte pakken we ook makkelijk de beloofde 2,25 breedte. Wij rijden ze, met een rijgewicht van ongeveer negentig kilogram, met 1.6 bar. De lage rolweerstand zorgt er onder andere voor dat je snel wegschiet en dat je bike lichtvoetig over het terrein rolt.

De nopjes zijn duidelijk goed geplaatst en bieden ook op de droge lappen trails veel grip. De kombochten in het Nederlandse landschap zijn zeer geschikt voor dit bandje, met een beetje werken schiet je echt hard uit de bochten. Het karkas van de band is stevig, waardoor de band ook met lagere druk mooi zijn vorm houdt. Een prima band voor Nederlandse trails, zeker wanneer snelheid je ding is. Voor de modderige wintermaanden is het beter een band te monteren met iets grovere of hogere noppen, voor de rest van het jaar zit je wel goed met de IRC MYTHOS XC TR.

prijs: € 39,00

Meer informatie? Klik dan hier. 


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van