25-11-2015 - Mountainbiken, Nieuws

iSSi pedalen bij Cosmic Sports

Nieuw in het assortiment van Cosmic Sports is het merk iSSi, een assortiment pedalen dat zich kenmerkt door de  vormgeving en instelbare veerspanning. Het assortiment van iSSi bestaat momenteel uit 4 modellen in 8 kleuren en 3 verschillende aslengtes. iSSi pedalen zijn iSSi en SPD cleat compatibel en zijn leverbaar vanaf 79,90 euro.

Het assortiment bestaat uit de pedaal set iSSi II, een lichtgewicht (316gr/paar) clipless set. De nylon bussen en cartridge lagers zijn gesealed voor een langere levensduur.

De iSSi II zijn verkrijgbaar in 3 chromoly aslengtes, standaard (52,2mm) +6mm en +12mm. De iSSi II triple pedaal set heeft drie gesealde cartridge lagers die de pedaal set een nog langere levensduur geven en probleemloze ritten.  Verkrijgbaar in een standaard aslengte van 52,2mm. De lichtgewicht minimalistische pedaal set weegt 316 gram.

De iSSi trail pedaal set heeft een mid-size body voor meer stabiliteit en bescherming, de assen zijn van chromoly en zijn leverbaar in 3 lengtes, standaard (52,2mm) +6mm en +12mm, de cartridge lagers en bussen zijn geseald voor een langere levensduur, het gewicht van de pedaal set is 407 gram. De iSSi TripleTrail pedaal set is gelijk aan de standaard Trail versie met het verschil dat deze uitvoering drie gesealde cartridge lagers heeft voor een nog langere levensduur. Verkrijgbaar in een standaard aslengte van 52,2mm en een gewicht van 409gram per paar.

Alle iSSi pedaal sets worden geleverd incl. iSSi cleats en hebben 4° float, 14.6° uitklikhoek, en instelbare veersterkte

Kies iSSi voor een high performance pedaal dat past bij je fiets en je stijl.

pedal_issi_triple_trail_largeIssi Ride 2

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van