08-10-2014 - Snowboarden, Nieuws

Jeremy Jones – Higher

Jeremy Jones maakt zich klaar voor de Europese première van Higher. Higher is de “Final Chapter” in Jones’ filmserie Deeper, Further, Higher over big mountain snowboarding.

Met de première van Higher voltooit Jones zijn spectaculaire freeride filmtrilogie. Na meer dan 6 jaar plannen, filmen, editen en natuurlijk snowboarden op de meest afgelegen terreinen van de wereld, is het nu tijd om te laten zien dat de genomen risico’s en opofferingen grote beloningen met zich mee hebben gebracht.

De eerste twee chapters van de trilogie hebben een blijvende stempel gedrukt op de progressie van freeride snowboarding. Jones is tienvoudig winnaar van de Big Mountain Rider of the Year- award. Hij heeft sinds zijn overstap van alpine racing naar freeride snowboarding een ongekende impact gehad op de ontwikkeling van de sport. Daarnaast heeft hij ook veel impact in de milieubewuste en almaar groeiende ‘splitboard’ beweging.

De afgelopen films van Jeremy Jones zijn moeilijk te overtreffen. Toch denken wij dat het hem met de film Higher weer is gelukt. Al lijkt dit haast een onmogelijke prestatie.

Higher werd onder andere gefilmd op locatie in het Grand Teton National Park in Alaska en dicht bij huis in de Sierra Mountains, Californië.

Jones heeft een aantal van zijn vrienden uitgenodigd om de fakkel door te geven aan de next-generation big mountain riders. De filmcrew bestaat uit o.a.: Bryan Iguchi, Luca Pandolfi, Lucas Merli en Ryland Bell. Met deze boys zet Jones tracks op zijn ‘playgrounds’ Jackson Hole en Lake Tahoe. Hij schrijft ook geschiedenis door voor het eerst af te dalen in de oostelijke Alaska range en het Himalaya gebergte in Nepal. Hier zijn de uitdagingen minstens even hoog zijn als de bergtoppen.

De Higher première tour, vindt plaats in acht grote Noord- Europese steden, waaronder Londen, Parijs, Munchen, Oslo en Amsterdam. Jeremy zal bij elke stop aanwezig zijn.

Premiere data

22 oktober Parijs
24 oktober Zurich
25 oktober München
26 oktober Innsbruck
28 oktober London
29 oktober Oslo
31 oktober Amsterdam
1 november Gent

Ben jij erbij?

De tickets zijn €10,00 in de voorverkoop en aan de deur €12,50. Koop hier je tickets. Voor meer informatie kun je je aanmelden op het Facebook event.
Lokatie: Pathe Tuschinski, Amsterdam

20.00: Doors open & free welcome drink
20:45: Higher première
After Film: Signing session, drinks, live performance & DJ’s, live art & photo expo

Bekijk hier alvast de trailer

[youtube id=”LiM9WNHd43g”]

Jeremy Jones Higher TGR Teton Gravity Research Cover Art jpeg

 van