03-03-2021 - Snowboarden, Nieuws

Jones duurzaamste board ooit

Al 11 seizoenen lang heeft de Flagship een duurzame bovenlaag gemaakt van vlasvezel of houtfineer. Topsheets gemaakt van natuurlijke materialen elimineren twee van de minst duurzame materialen bij de productie van snowboards: plastic topsheets en oplosmiddelvernis.

De Flagship is ook gedurende tien seizoenen gebouwd met zijwanden van gerecycled ABS-plastic. Afgelopen decennia heeft Jones dan ook grote hoeveelheden nieuw plastic en op petroleum gebaseerde oplosmiddelen bespaard. Met name door zowel gerecyclede zijwanden als bovenlagen van natuurlijke oorsprong te gebruiken. 

Prestatiegericht milieubewust

Jones streeft ernaar om de meest duurzame producten mogelijk te maken zonder concessies te doen aan prestaties of duurzaamheid. Gedurende 11 seizoenen zijn de prestaties van de Flagship alleen maar verbeterd, en zijn ze er bovendien ook nog in geslaagd om de productie steeds duurzamer te maken.

Lees hier meer over de Flagship van Jones!


Word abonnee van Soul Magazine zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel hoeft te missen. De nieuwe uitgave van Soul is ook los te bestellen via de Soul Webshop of in de betere boekhandels. Volg Soul Magazine op Facebook en Instagram!

 van