16-06-2014 - Mountainbiken, Nieuws

KBikes bemachtigd Pivot Cycles

KBikes.nl heeft het distributeurschap en de verkoop voor Pivot Cycles voor Nederland en België gekregen. Men is daarmee tevens op zoek naar dealers voor zowel Nederland als België.

In 2007 lanceerde Pivot Cycles de Mach 4 en Mach 5 met het missionstatement ‘Performance geherdefinieerd’. Vandaag de dag bouwt Pivot Cycles de best presterende, best-handling en leukste mountainbikes op de markt. Veelzijdigheid loopt door de gehele lijn van Pivot Cycles-fietsen, van de Mach 4, Mach 5.7c, en 429c van de Mach 6C, Firebird 275, LES – evenals de ongelooflijke Phoenix DH World Cup downhill fiets en M4X die naar de top van de World Cup raceten en de Amerikaanse Kampioenschappen wonnen. Het resultaat is een hele lijn van fietsen, die rijders sneller doet laten gaan met betere controle en hen uiteindelijk nog meer laat genieten van de rit.

Pivot Cycles zijn grensverleggend als het gaat om design en innovatie. Pivot Cycles streeft ernaar om zijn klanten te voorzien van de meest stijve, meest responsieve en hands-down fietsen die vandaag de dag mogelijk zijn. Het gevolg is dat ze buiten de kampioenschappen ook nog vele andere prijzen binnen haalde, zoals de “editors choice”, “Meest veelzijdige MTB van 2014” en de het blijft maar doorgaan.

Wat de “fully’s” van Pivot bijzonder maakt is de DW-link® Het dw-link ophanging ontwerp geeft de perfecte balans van tractie, versnelling, superieur remmen en de mogelijkheid om grote hoogten met gemak te nemen, dat is waar Pivot fietsen om bekend staan.

KB7 KB8

 

 

 

 

 

 

Alle verende delen van de Pivot fietsen komen bij Fox suspension vandaan, en waar ze speciaal voor de Pivot fietsen worden afgesteld voor een maximaal effect. Voor het schakel en loopwerk kiest Pivot voor Shimano SLX tot Sram XX1

Fietsen zit in de genen van Pivot Cyclus en de passie stopt niet als de fietsen de werkvloer verlaten. Pivot Cycles staat achter elke fiets die geproduceerd wordt. Voor meer info over Pivot Cycles kun je uiteraard de website van KBikes bekijken.

 van