13-08-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Kitegatta 2012: Europees Kampioenschap kitesurfen op de Brouwersdam

Van 16 tot en met 19 augustus zal de eerste editie van de Kitegatta plaatsvinden op de Brouwersdam. Niemand minder dan wereldkampioene Katja Roose is aanwezig om een eerste plek te veroveren in het course racen. Met nog veertien dagen te gaan tot de Kitegatta, hebben er inmiddels al 75 kitesurfers vanuit heel Europa geregistreerd. Freestyle en racetoppers uit vijftien landen zijn vertegenwoordigd op de MINI Kitesurf Tour Europe, wat onderdeel is van de Kitegatta. De Brouwersdam zal bij Strandtent de Kous/ Beware Beach omgetoverd worden tot een groots wedstrijdarena. Ook de freestyle acties van Johnno Scholte, Bram Bast en Nederlands kampioene Jalou Langeree zijn over twee weken te bewonderen tijdens de Kitegatta.

Zonder twijfel zal de Kitegatta zorgen voor spectaculaire freestyle en Olympische course race actie. Voor de volgers wereldwijd, die geen kans zien om op de Brouwersdam de actie te komen bekijken, is er een live webcast om niks van de derde stop van de MINI Kitesurf Tour Europe te missen. Brouwersdam is de plek waar wereldkampioen Freestyle Youri Zoon (22, Dirksland) zijn kitesurfcarrière begon, bezoekers van de Kitegatta maken via de Kitegatta Facebook kans op een meet en greet met de kampioen. Ook lokale heldin Annelous Lammerts (18, Schuddebeurs), die de laatste toerstop in Duitsland op haar naam wist te zetten, zal vechten om die eerste plaats vast te houden in Zeeland.

Kitegatta 2012 is topsport in de twee belangrijkste kitesurfdisciplines Race en Freestyle. Maar de Kitegatta heeft ook vele Beach activiteiten zoals kitesurfclinics, RIB (power) boat varen, kitebuggy clinics, beachtennis, Freeline Skate demo’s, en een grote kite expo met een 2e hands kitemarkt. Maar Kitegatta 2012 is ook lay back, enjoy het strand, de zon, de muziek met een lekker drankje. Kitegatta 2012 daar moet je bij zijn.

Fans and volgers kunnen de toer en het laatste nieuws over de Kitegatta volgen via Facebook of www.kitegatta.nl. De Kitegatta wordt mede mogelijk gemaakt door Brunotti, MINI, Eurofuncenter, Beware Beach, wCover.it, en Chupa Chups.

 van